Taximetria neautorizată va fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 5.000 de lei

amenzi pentru taximetriști control la taximetriști controale la taximetriști se scumpește taxiul
Taximetria neautorizată
Taximetriștii pirați riscă amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei

Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră, un proiect de lege care prevede că persoanele fizice sau juridice care practică taximetria neautorizată vor fi sancţionate cu amendă între 1.000 şi 5.000 de lei.

Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie adoptat de Camera Deputaţilor şi promulgat de preşedinte. Această prevedere completează Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Legea 38/2003 prevede că „transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se pot executa numai de transportatori autorizaţi”, însă nu conţine sancţiuni concrete pentru încălcarea acestei prevederi. Acest proiect are ca scop stabilirea cuantumului amenzilor pentru cei care piratează serviciul de taxi.

Guvernul arată, în expunerea de motive a proiectului adoptat de Senat, că în ultima perioadă se constată existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât şi transportul judeţean de persoane, aceste practici ilicite determinând efecte negative asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât şi aupra siguranţei circulaţiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.