Tătaru: Se amână a patra etapă de relaxare care urma să intre în vigoare de la 1 iulie

coronavirus

Este oficial. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că s-a decis amânarea celei de-a patra etape de relaxare, care urma să se aplice din 1 iulie. Tătaru a precizat că aceasta este decizia Grupului de suport tehnico-știintific, în condițiile în care în ultimele două săptămâni a crescut numărul cazurilor noi de infecții cu COVID-19.„Noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe”, a spus ministrul.

„Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare (n.r. – care ar fi urmat să fie aplicate de la 1 iulie) (…) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare. (…)Noi nu am terminat valul 1 al bolii. Noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe, în care a doua e mai virulentă.”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi 24.

Ministrul Tătaru a mai spus că, în perioada următoare, în cazul în care vor fi rezultate favorabile, atunci vor putea fi anunţate noi măsuri de relaxare.

„În perioada următoare, văzând că avem stabilă o săptămână în care scade numărul de cazuri noi și transmiterea comunitară scade și ea, atunci putem să ne gândim la măsuri de relaxare. Rămâne ca fiecared intre noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare”, a declarat Tătaru.

269 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate, luni, de către Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcă astfel la 26.582.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.