Tătaru avertizează:„Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge și la starea de urgență!”

Nelu Tătaru


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, că în acest moment nu se pune problema reintroducerii stării de urgență, însă a avertizat că acest scenariu nu este exclus „dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul”.

„Carantina o să o putem da la diverse localități când întrunesc niște criterii și avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!” , a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3, întrebat fiind dacă vom ajunge din nou la starea de urgență și la carantinare.

Tătaru crede că mai sunt șanse ca în două-trei săptămâni curba infectărilor să se stabilizeze, pentru ca apoi să coboare.

„În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia”, a explicat ministrul.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, cele mai multe de la debutul epidemiei în România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here