Metrorex reduce la jumătate tariful pentru parcarea Străulești, după ce a constatat că stă goală

tariful pentru parcarea Străulești

După ce a constatat că șoferii o evită, Metrorex a anunţat miercuri că, începând din 4 februarie, reduce la jumătate tariful pentru parcarea Străulești.

Astfel, tariful pentru parcarea Străuleşti, din Bucureşti, va fi de 50 de bani/maşină/oră, la jumătate faţă de nivelul actual.

În noiembrie, Metrorex a anunţat că au fost puse în funcţiune Depoul şi Terminalul Multimodal Străuleşti, după o investiţie de peste 360 milioane de lei.

Tariful pentru parcarea Străulești, revizuit

Decizia anunţată miercuri a fost luată de către conducerea cumpaniei după ce a constatat gradul scăzut de ocupare a parcării, de la darea în exploatare şi până în prezent.

Sistemul park&ride, folosit în cadrul terminalului, are ca scop reducerea congestiei traficului urban şi furnizarea mai multor modalităţi de transport pentru călători, respectiv metroul, transportul urban de suprafaţă, transportul preorăşenesc şi asigurarea condiţiilor de parcare pentru autoturismul personal.

Terminalul multimodal are un regim de înălţime P+3 etaje, o parcare pentru 660 de autovehicule şi sală de aşteptare pentru călătorii transportului public orăşenesc şi interurban. Terminalul este dotat cu lifturi de acces în parcajul suprateran precum şi cu acces direct către staţia de metrou Străuleşti, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile şi luminatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

*