Târgul de Crăciun al Bucureștiului începe vineri, când se aprinde și iluminatul festiv de Sărbători

Târgul de Crăciun al Bucureștiului

Primăria Capitalei dă vineri startul sărbătorilor de iarnă, de la Târgul de Crăciun al Bucureștiului, din Piața Constituției, de unde, la ora 19,10 se va aprinde și iluminatul festiv de sărbători.

„De ziua României  împodobim Bucureștiul și dăm startul oficial evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă. În premieră, având în vedere că se intra în Anul Centenar — 100 de ani de la Marea Unire — tema iluminatului de sărbători de anul acesta este inspirată din tradițiile românești. Doresc să îi invit atât pe bucureșteni cât și pe turiștii romani și străini să viziteze Târgul de Crăciun al Bucureștiului, care are loc în Piața Constituției și care a devenit, în ultimii ani, evenimentul central care marchează sărbătorile de iarnă din Capitala României”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit sursei citate, peste trei milioane de leduri vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar anul acesta traseul iluminatului festiv însumează  peste 33 de kilometri și cuprinde 59 de locații din București. Tema iluminatului de sărbători este axată pe figurine luminoase inspirate din tradițiile românești: ie, clop, horă, motive tradiționale românești.

„Târgul de Crăciun organizat de PMB  are loc în perioada 1-27 decembrie în Piața Constituției și reunește o zonă gastronomică variată cu produse specific românești, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale cu peste 100 de căsuțe, spectacole de muzică și dans din folclorul românesc, concerte, precum și activități interactive pentru întreaga familie: patinoar în aer liber, carusel, ateliere creative și Casa lui Moș Crăciun. Scena din cadrul Târgului de Crăciun București găzduiește numeroase spectacole de muzică și dans, susținute de cei mai apreciați artiști din România,  ediția din acest an reunind peste 1.000 de artiști, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreți de muzică populară, cântăreți folk, până la trupe rock și pop:  Loredana, Smiley, Andra, Direcția 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego,  Ștefan Hrușcă, Ducu Bertzi, Orchestra Națională Valahia, Corul de copii Radio, Orchestra Mundi Colour,  fiind doar câțiva dintre artiștii care vor anima atmosfera serilor de iarnă la Târgul de Crăciun București. Târgul poate fi vizitat zilnic între orele 10,00-22,00”, mai informează PMB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.