Ţara Sfântă îşi deschide graniţele pentru români: Certificatul de vaccinare nu este recunoscut!

Turiştii vaccinaţi vor fi autorizaţi să intre în Israel începând cu 23 mai, au anunţat marţi ministerele Sănătăţii şi Turismului de la Ierusalim, potrivit Jerusalem Post.

Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turişti vor avea acces în Ţara Sfântă. Călatorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă.

În prima fază, doar persoanele care călătoresc în grupuri vor putea intra în ţară, deoarece sunt considerate mai uşor de monitorizat. Potrivit declaraţiilor, autorităţile israeliene vor decide dacă vor include şi vizitatori obişnuiţi pe baza rezultatelor privind primele grupuri intrate în Israel.

Teste PSC şi serologic

Cei care doresc să călătorească în Israel vor trebui să fie supuşi unui test PCR înainte de a urca în zbor, precum şi un test PCR şi un test serologic la sosirea pe aeroport. Testul serologic arată prezenţa anticorpilor în sânge.

CITEŞTE ŞI: Israelul relaxează măsurile: Românii, în continuare interzişi

În prezent, Israelul nu recunoaşte niciun certificat de vaccinare străin, deşi autorităţile israeliene sunt în prezent în negocieri cu mai multe ţări pentru a face acest lucru, inclusiv cu autorităţile române. Oricine este vaccinat în afara Israelului trebuie va fi carantinat până când va fi supus unui test serologic. Dacă autorităţile române vor răspunde pozitiv propunerii înaintate de Guvernul Israelului privind certificatul de vaccinare, turiştii români vaccinaţi vor putea intra în Israel fără a mai fi supuşi unui test serologic.

Control pe aeroport

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii al Isrelului a declarat pentru The Jerusalem Post că intenţionează să creeze un complex de testare serologică rapidă pe aeroportul Ben-Gurion. O instalaţie de testare PCR funcţionează deja pe aeroport, administrând un test PCR tuturor celor care aterizează. Rezultatele sunt gata în 14 ore sau chiar mai puţin.

Frontierele israeliene au fost închise cetăţenilor străini de un an, cu excepţii foarte limitate. Săptămâna trecută, guvernul de la Ierusalim a anunţat că străinii care au o rudă de gradul I care este cetăţean sau rezident permanent al Israelului ar putea intra în ţară, urmând o procedură similară cu cea necesară turiştilor vaccinaţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here