Sute de oamenia, ascunşi în frigidere şi sicrie, pentru a traversa în TIR-uri România

DIICOT
DIICOT. Sursa foto : antena3

 Sute de migranţi proveniți din India, Bangladesh şi Pakistan au traversat România în sicrie sau frigidere din TIR-uri, controlate de traficanţi.

O mare parte dintre cei 270 de migranţi  au acceptat condiţiile impuse de gruparea româno-afgană şi au fost de acord să fie transportaţi inclusiv în frigidere sau sicrie, potrivit antena3.ro.


„Migranţii erau ascunşi printre mărfuri, respectiv între baxuri de polistiren, caserole şi alte mase plastice, între sau în frigidere şi în sicrie. În cazul unora dintre transporturi, viaţa migranţilor a fost pusă în pericol din cauza condiţiilor de transport: spaţii închise ermetic, în care se respiră cu dificultate, între mărfuri voluminoase, prost ancorate etc.”, au  anunțat procurorii.

Migranții vreau să ajungă în Occident,  fiind de acord să plătească până la 5.000 de euro. Cu banii, traficanţii îşi cumpărau case şi maşini de lux, dar şi-au mărit şi parcul auto al firmelor. „În această modalitate, sub pretextul efectuării unor transporturi de marfă, având că destinaţie state din spaţiul Schengen, au fost organizate, coordonate şi efectuate mai multe transporturi de migranţi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României. Pentru fiecare migrant, membrii grupului infracţional organizat au pretins şi primit între 3.500 de euro şi 5.000 de euro, sumele dobândite în această modalitate fiind ulterior împărţite între aceştia, în funcţie de poziţia deţinută în ierarhia grupului şi de gradul de implicare în activitatea infracţională şi au fost investite, pentru a ascunde provenienţa lor ilicită, în autoturisme de lux, imobile cu destinaţia de locuinţă şi noi autovehicule de transport marfă”, au declarat procurorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here