Suporterii au cerut în stradă urgentarea preluării clubului Rapid București de Primăria Sectorului 1

Marea Unire

Aproximativ 60 de suporteri ai clubului Rapid București s-au adunat în faţa Primăriei Sectorului 1 şi au afişat un banner pe care scria „Rapid nu moare”. Ei i-au cerut primarului Dan Tudorache să sprijine echipa, iar acesta le-a transmis că va încerca să soluţioneze problemele până la finele lunii.

„Eu nu am fost de acord cu acest miting. Nu-mi doresc să se întâmple aşa, pentru că o să-mi pun în cap ceilalţi politicieni. Eu chiar vreau să ajut acest club şi sper să o fac. E adevărat că mitingul e organizat de suporteri, dar cine înţelege? Noi în politică nu credem că ceva e întâmplător. Eu am aflat de pe Facebook şi am dorit să le comunicăm să nu vină, nu aşa rezolvăm problema, ci prin negocieri cu cei care au palmaresul şi marca, nu prin presiuni. Eu vreau să vorbesc cu ei, dar atunci când voi avea toate actele. Vreau ca la sfârşitul acestei luni să am toate datele clare. În momentul acesta, avocaţii şi această comisie au discuţii cu fiecare în parte şi cu AFC Rapid şi FC Rapid. Sunt trei entităţi în momentul ăsta, unele cu datorii şi caut soluţiile optime pentru primărie, să reuşesc această cooptare a lor sub un singur nume. Vreau ca primăria să le asigure susţinerea financiară şi managerială. Sunt bucuros că suporterii sunt de partea mea, dar ce vreţii să vă spun? Că adversarii mei politici spun că nu voi reuşi? Dar voi reuşi, vă spun eu. Sunt impresionat că mă susţin, dar vreau să rămân pragmatic, până reuşesc această construcţie începută”, a declarat Tudorache.

Referitor la o scrisoare a consilierului USR Clotilde Armand, care îi reproşa că se implică la Rapid, Dan Tudorache a spus: „Din informaţiile pe care le am, Atelierele Griviţa sunt în Sectorul 1, acolo unde s-a înfiinţat Rapidul, şi aici trebuie să rămână. Eu vreau să dau o mână de ajutor acestui club”.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a înfiinţat la începutul săptămânii prin dispoziţie de primar o comisie care să negocieze preluarea mărcii Rapid, după ce reprezentanţii USR şi PNL din Consiliul Local au respins proiectul său. Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului prin care s-a modificat Legea Sportului, administraţiile locale pot finanţa activităţile sportive ale cluburilor de drept public în limita a 5% din bugetul anual. Primăria Sectorului 1 are un buget anual de 350 milioane de euro, astfel încât poate aloca pentru activităţi sportive aproximativ 17 milioane de euro.

FC Rapid București, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Ulterior, două echipe, AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele formaţiei Rapid, au fost înscrise în Liga a V-a şi au promovat în eşalonul superior.

CITEȘTE  și Tudorache vs. Pandele. Rapid Bucureşti, disputat de Primăria Sectorului 1 și Primăria Voluntari

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.