Suma uriașă plătită de un cetățean la Primărie pentru un loc de parcare la Brașov

Primăria Sectorului 3 primește, începând de azi, 26 iunie până în data de 2 iulie 2019, cereri pentru locuri de parcare. Bajeti... daca e ok pentru voi, legat de ce vorbeam la sedinta, pentru inceput eu ma voi ocupa de: TUdor Chirila, Lucian Mandruta si Alin Dinca se blochează roțile loc de parcare la Brașov

Un loc de parcare la Brașov, din cartierul braşovean Răcădău, a fost adjudecat în urma unei licitaţii organizate la Primărie, la un preţ astronomic.

Cei doi solicitanţi ai locului de parcare au licitat în paşi mici, de 10-15 lei, iar licitaţia s-a oprit, după mai bine de o oră şi jumătate, la preţul de 30.000 de lei (peste 6.500 de euro).

Cel care a adjudecat locul are la dispoziţie 30 de zile să plătească suma, în caz contrar pierde acest loc de parcare la Brașov, care va fi din nou scos la licitaţie, dar la care nu va mai putea participa. Locul de parcare adjudecat la preţul de 30.000 de lei este într-o zonă de blocuri şi cel care a fost declarat câştigător îl poate deţine pentru o perioadă de cinci ani, dacă plăteşte în fiecare an suma stabilită.

„Are 30 de zile să plătească această sumă, dacă o plăteşte, începând de anul viitor îi va veni pe decizia de impunere, ceea ce înseamnă că va trebui să plătească în fiecare an această sumă. Dacă nu o plăteşte, locul rămâne liber şi va fi scos la licitaţie, în procedură de licitaţie anul viitor”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Suma licitată pentru acest loc de parcare, de 30.000 de lei, este cea mai mare sumă oferită pe un loc de parcare la Braşov, de când sunt licitate, lucru care i-a mirat şi pe reprezentanţii Primăriei. „La noi, cred, cea mai mare sumă oferită vreodată a fost 2.000 de lei, dar nu a fost plătită. Anul acesta cea mai mare ofertă a fost 1.400 de lei la o licitaţie. E o surpriză foarte mare pentru noi, să vedem dacă va şi plăti, pentru că e incredibilă. Până nu vedem acest lucru, e o discuţie. Dacă va plăti cineva 30 mii de lei pentru un loc de parcare rezidenţial, e cea mai bună afacere pe care o autoritate publică o poate face cu un loc de parcare”, a mai spus Toarcea.

În municipiul Braşov sunt aproximativ 45.000 de locuri de parcare, din care aproximativ 37.000 sunt închiriate. Procedurile de închirere pentru un loc de parcare la Brașov au început din 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

*