Suma ASTRONOMICĂ pe care o câştigă un bugetar specializat în prelucrarea prin aşchiere: Aproape 20.000 de euro

Unul dintre cei mai bine plătiți bugetari din România este Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. 18.000 de euro pe lună a fost salariul câștigat în 2020 de femeia care ar avea calificare de prelucrător prin așchiere.

Vlad Mixich a arătat într-o postare pe pagina sa de Facebook câteva detalii despre „cel mai bine plătit bugetar din România”.

„Ghici ce funcționar public român câștigă mai mult pe lună decât premierul Franței sau decât prim-miniștrii scandinavi?

Ghici ce funcționar public român câștigă la fel de mult pe lună ca Trudeau, premierul Canadei?

Ghici ce funcționar public român face lunar mai mulți bani decât un chirurg cardiovascular de succes și mult mult mai mult decât un pilot de avion cu grad de comandant?

Eh? Credeți că Președintele? Nț… Sau șeful de la Centrala Atomică de la Cernavodă? Nț… Sau poate cel mai citat om de știință român? Nț…

18.000 Euro pe lună (!) a fost salariul câștigat în 2020 de Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. Pregătirea profesională care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrător prin așchiere, facultate neacreditată făcută la 45 de ani și șefă la partid (partidul pesedeu în cazul ei, dar nah, putea fi oricare altul). Vrednică este!”, a scris acesta pe Facebook.

Aurelia Surulescu este un politician social democrat din București care a intrat în 2009 în Consiliul Local al Sectorului 6. La acea dată ea lucra tot la stat fiind șef serviciu la Autoritatea Rutieră Română unde avea un salariu de 53.000 de lei anual. Un an mai târziu, Aurelia Surulescu se afla în aceiași situație. Salariul la ARR crescuse la 60000 de lei la care se adăugau și cei aproape 8000 de lei primiți de la Consiliul Local al Sectorului 6. Ea etala în declarația de interese din 2011 cele patru funcții din cadrul Partidului Social Democrat: vice-președinte PSD București, vice-președinte PSD Sector 6, Președinte al Organizației de Femei PSD Sector 6 și membru al Consiliului Național al PSD.

Aceste funcții i-au conservat locul pe listele de consilieri locali și la alegerile din 2012. În acel an, modesta consilieră social democrată i-a cumpărat fiului ei Mihai Adrian Surulescu un autoturism Volkswagen vechi de 5 ani. Cu un salariu la ARR aproape înjumătățit, deși era director general adjunct la ARR, Aurelia Surulescu s-a văzut nevoită să presteze servicii mai multor firme Fatii, IFPTR, Casadi sau Pronotrans de unde și-a rotunjit veniturile.
Anul 2013 o regăsește pe Aurelia Surulescu cu un salariu de 56000 lei de la Autoritatea Rutieră Română și cu o indemnizație de 21000 de lei de la Primăria Sector 6. Cu toate acestea femeia continuă să presteze servicii către terți. Ea a primit 9000 de lei de la IFPTR – un SRL care face cursuri pentru transportatori și șoferi profesioniști. Școala de șoferi Casadi i-a plătit 8200 lei, Autostar – 521 lei, Autogeneral – 228 lei, Fundația Promotrans – 1357 lei, Midex Servicii – 1751 lei, Sigur Oil Univ – 110 lei, iar APPTR – 1315 lei. Cam acesta este mercurialul pentru a angaja un director ARR dacă ești firmă din domeniul transporturilor.

Doi ani mai târziu, Aurelia Surulescu, devenită între timp director general al Autorității Rutiere Române încasează diferite sume de la 15 firme care lucrează cu respectivă instituție publică. Artr Expres, Xel Import Export, Transtera, Autogeneral, Casadi, CPPTR, Autostart, FATII – ARTRI, Dincorom, Bidi Trans, IFPTR, Amso, Gigalo Prof, CCC Admis, KT Profesional sunt companiile care au făcut plăți „oficiale” către șefa ARR.


În 2017, Aurelia Surulescu ajunge la un salariu de aproape 120000 de lei ca director ARR și renunță la micile atenții din partea firmelor. Spre finalul anului femeia primește o lovitură: instituția pe care o conduce câștigă în instanță daune de 86000 de lei pe care managerul-consilier local trebuie să le achite.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here