Liviu Dragnea anunță la ”Viața Satului” extinderea programului de subvenții pentru roșii

subvenții pentru roșii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică extinderea programului de subvenţii pentru roşii şi la alte legume, printre care castraveţi şi gogoşari.

„Am discutat despre produsele alimentare care intră în România. Am zis hai să facem o evidenţă cât importăm şi cât exportăm. La tomate diferenţa era de 1 la 10 şi legumicultorii nu aveau nicio şansă, pentru că în această încrengătură eu pot spune mafiotă au fost situaţii de lumea nu mai punea solarii. Am zis că dăm subvenţii şi am început cu acest 1.300 euro. Acum suntem la 18.000-19.000 de legumicultori intraţi în program şi numărul va creşte. Mergem 2 ani şi jumătate cu programul, dacă merge îl extindem. Am spus că trebuie să acoperim lunile de iarnă cu produse româneşti. Atunci pentru asta de la bugetul de stat vor fi plătite centralele termice pentru a asigura încălzirea în solarii sau sere. Pentru cei cu roşii subvenţia va creşte de la 3.000 euro la 6.000 de euro, anul viitor”, a declarat Liviu Dragnea, la emisiunea „Viaţa Satului” de la TVR.

Se vor da subvenții pentru roșii, castraveți și gogoșari

Liviu Dragnea a anunțat extinderea programului de subvenții pentru roșii și la alte legume.

„Pentru anul acesta se extinde perioada până la 1 iunie. Pentru roşiilor care vor ieşi de la 1 mai încolo vor ieşi nu cu 3.000 ci cu 4.000. (…) De asemenea, am discutat cu fermierii şi pe bună dreptate. Eu am muncit în solar, la toate muncile câmpului când eram mic. Am zis e foarte bun programul pentru tomate, dublăm subvenţia. Dar pentru castraveţi. Decizia luată a fost extinderea pentru ardei capia, iute, gogoşari, şi aici va fi 1.000 euro subvenţia. Eu îi rog pe toţi să se pregătească până în toamnă ca să se îndeplinească procedura, pentru a fi integraţi în program. Pentru cei care vor începe să îşi înfiinţeze solarii, am vorbit cu ministrul Teodorovici şi doamna premier, şi o să elaborăm o soluţie de sprijin pentru credite de stat pentru cei care nu au solarii. Aici avem un domeniu cu potenţial foarte mare care nu a fost folosit, din păcate”, a mai spus Dragnea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here