STUDIU Ce prețuri la bilete de avion sunt în România și în alte țări din Uniunea Europeană

Protejarea, cu orice preț a companiei TAROM riscă să devină o afacere păguboasă, susțin specialiștii din minister

Cele mai ieftine bilete de avion, dintre statele Uniunii Europene, sunt în Portugalia, iar cele mai scumpe în țările nordice.

Preţul unui bilet de avion în România este în medie de 12 dolari pentru fiecare 100 km călătoriţi, de două ori mai mult decât în Portugalia, dar la jumătate faţă de ţări precum Belgia sau Danemarca, arată un studiu al agenţiei de turism online Kiwi.com din Cehia. România ocupa locul zece în UE la cele mai ieftine bilete de avion.

Potrivit datelor, preţul mediu pe un zbor intern low cost este în România de 6,89 dolari/100 km, în timp ce per total piaţă este de 37 dolari/100 km. La cursele internaţionale, media este de 1,69 dolari/100 km pe low-cost şi 12,3 dolari/100km per total.

Agenţia de turism a luat în calcul preţurile la bilete de avion a peste un milion de călătorii în cele mai vizitate 75 de ţări din lume, România ocupând locul zece în Uniunea Europeană şi locul 27 la nivel global în ceea ce priveşte costul unui bilet de avion/100 km călătoriţi.

Pe primul loc în Uniunea Europeană se situează Portugalia, unde un bilet de avion are un preţ mediu de 6,7 dolari, fiind urmată de Suedia şi Bulgaria. Pe de altă parte, la coada clasamentului stau ţările din nord-vestul Europei precum Finlanda, Olanda şi Belgia si Danemarca.

La nivel global, pe primul loc în ceea ce priveşte costul unui bilet de avion este India (3 dolari /100 km călătoriţi), iar cele mai scumpe bilete de avion sunt vândute în Emiratele Arabe Unite, mai arată datele Kiwi.com, care a luat în calcul atât cursele interne, cât şi cele internaţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ