Vladimir Putin nu poate fi lăsat să câștige războiul din Ucraina deoarece acest lucru va aduce costuri mai mari cu securitatea în viitor.
CITEŞTE ŞI: Jens Stoltenberg: NATO condamnă cu fermitate atacul nesăbuit al Rusiei asupra Ucrainei
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut o serie de declarații pe acest subiect la Aspen – GMF Bucharest Forum. El a precizat că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit despre interesul alianței de a susține Ucraina în război contra Rusiei, pentru a asigura securitatea continentului european pe viitor.
Potrivit spuselor lui Jens Stoltenberg, războiul de agresiune dus de Vladimir Putin este un eșec, iar acest lucru este confirmat de atacurile brutale pe are armata rusă le lansează împotriva populației civile din Ucraina. Stoltenberg a arătat că „valuri de atacuri cu rachete lansate în mod intenţionat asupra civililor şi infrastructurii civile, care lovesc case, spitale şi reţele de electricitate”.
Momente complicate
Oficialul NATO a subliniat că sunt momente complicate pentru toată lumea, dar pentru Ucraina este „groaznic” ceea ce se întâmplă. De aceea, țara are nevoie de susținerea comunității internaționale.
„Este un lucru groaznic pentru Ucraina. Dar sunt momente complicate şi pentru noi, în Europa şi pentru alte ţări din lume (…) Este adevărat, cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge. Dacă îl lăsăm pe Putin să câştige, cu toţii vom plăti un preţ mult mai mare, în anii ce vor veni, deoarece domnul Putin şi alţi lideri autoritari vor învăţa atunci că pot să îşi atingă scopurile folosind forţă brută. Aşa că vor fi încurajaţi să folosească şi mai multă forţă, în alte dăţi. Asta va face lumea noastră mai periculoasă şi ne va face pe noi toţi mai vulnerabili”, a subliniat oficialul NATO.
Totodată, Jens Stoltenberg a dat asigurări că NATO este pregătită să asigure apărarea tuturor membrilor alianței. Astfel, el a vorbit despre creşterea prezenţei militare după începutul războiului din Ucraina, respectiv dublarea grupurilor de luptă aliate de la două la patru. Un astfel de grup de luptă este prezent și în România.
Cetățeanul TV