ȘTIRILE DIMINEȚII – Patru persoane au fost rănite pe Aeroportul Henri Coandă; Ministerul Justiţiei publică astăzi rapoartele GRECO

08.15 Dăncilă îl vrea demis pe Neaga. Premierul Viorica Dăncilă a solicitat revocarea directorului general interimar al CNAIR, Narcis Neaga, în urma unei analize a nou înfiinţatului Departament pentru dezvoltarea, promovarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură.

07.50 Un  accident rutier a avut loc în această dimineață pe platforma Aeroportului Henri Coandă.  Patru persoane au fost rănite şi au fost transportate la spital. Traficul aerian nu a fost afectat. Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroportului Bucureşti (CNAB) au anunţat că, la ora 6.15, pe platforma Aeroportului Henri Coandă, a avut loc un accident rutier între două autovehicule, respectiv un autobuz fără pasageri şi un microbuz aparţinând unei firme de handling. Au fost rănite patru persoane, toate angajate ale firmei de handling, care au fost transportate la spital, în stare stabilă şi conştiente.

07.30 Doi bicicliști au murit în județul Vrancea, după ce au fost loviți de o mașină. Accidentul s-a produs, marți dimineață, la intrarea în localitatea Nănești. Echipajele SMURD și de la Ambulanță au sosit la fața locului, dar nu au mai putut face nimic pentru salvarea victimelor. „Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Câmpuri, în timp ce conducea un autoturism pe DN 23, pe direcția Măicănești– Focșani, la 300 de metri față de indicatorul de intrare în localitatea Nănești, a acroșat cu partea dreaptă față doi bicicliști care circulau pe aceeași direcție, paralel. Din primele verificări rezultă că în momentul în care șoferul a vrut să-i depășească, acesta s-a asigurat din spate, iar în acel moment bicicliștii ar fi pătruns pe mijlocul părții carosabile, cu intenția de a traversa. A rezultat astfel decesul bicicliștilor. (IPJ Vrancea)

07.00 Ministerul Justiţiei publică astăzi rapoartele GRECO, în limbile română şi engleză. „Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) decizia Guvernului României de a autoriza publicarea celor două rapoarte privind România: ‘Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România’ şi ‘Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România'”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MJ. Rapoartele vor fi publicate simultan, în limba română şi engleză, pe paginile web ale Ministerului Justiţiei (www.just.ro), respectiv GRECO (www.coe.int/greco).

6.00 Candidaţii pentru funcţia de procuror european susţin, astăzi, interviul. Potrivit Ministerului Justiţiei, cei opt magistraţi care şi-au depus candidatura pentru funcţia de procuror european sunt: Borcoman Cătălin-Laurenţiu, Bulancea Marius Bogdan (procuror de la DNA), Dumitresc Constantin Claudiu, Ecedi Stoisavlevici Laura, Horodniceanu Daniel – Constantin (fost şef DIICOT), Hach Elena, Nolden Nicoleta şi Radu Răzvan – Horaţiu.Toţi cei menţionaţi sunt procurori, cu excepţia Nicoletei Nolden, care este judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Candidaţii selectaţi vor susţine interviul în faţa comisiei de selecţie prezidată de ministrul justiţiei care va avea loc începând cu ora 10.00 la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, Str. Apolodor nr.17, sector 5.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here