Stelian Ion acuză presiuni media asupra Justiției, deși DNA nu mai afce nimic de ani de zile

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că DNA are o activitate destul de intensă, însă există ”alte auspicii” faţă de cele în care funcţiona instituţia pe vreme a Laurei Codruţa Kovesi.

”Suntem într-o altă vreme, sub alte auspicii. Dar vă spun că se fac foarte mari eforturi acolo şi văd o dorinţă foarte vizibilă de a se face treabă ca la carte. Poate nu mai există apetenţă nici din partea jurnaliştilor şi nu am mai văzut jurnalişti în faţa DNA-ului”, a declarat Stelian Ion, la Prima TV.

Ministrul Justiţiei a adăugat că este bine ca Justiţia să nu funcţioneze sub presiune mediatică.

CITEȘTE ȘI: Stelian Ion dezvăluie scandalul din Coaliție la desființarea SIIJ!

”E bine ca Justiţia să nu funcţioneze sub presiune şi presiunea asta televizată nu e tocmai bună pentru Justiţie”, a declarat Stelian Ion.

Laudă DNA

Când i s-a atras atenţia că pare că nu se întâmplă nimic la DNA, el afirmând că activitatea DNA este una destul de intensă.

”Nu e adevărat, sunt trimiteri în judecată. Bilanţul DNA poate nu este ceea ce şi-ar dori mulţi, dar este foarte mult. Sunt politicieni care sunt trimişi în judecată. Numai eu am semnat documente trimise de preşedintele României pentru începerea urmăririi faţă de nişte politicieni. E o activitate categorică şi ce s-a întâmplat în perioada trecută a fost că unii dintre procurori au plecat din DNA din diferite motive, unii au plecat la Parchetul European, sunt mai puţini acum, de aceea trebuie refăcută resursa umană în Parchete. Eu apreciez activitatea DNA”, a declarat Stelian Ion.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here