VIDEO Statuia lui Tudor Vladimirescu, dezvelită într-un parc din Sectorul 6. Edilul Gabriel Mutu: Oferim comunității un simbol al patriotismului românesc

Statuia lui Tudor Vladimirescu a fost dezvelită, vineri, într-un parc din Sectorul 6, Cartierul Militari, care poartă numele marelui patriot. La eveniment a fost prezent chiar edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Primarul a dezvelit statuia lui Tudor Vladimirescu alături de realizatorul acesteia, Prof. Dr. Sculptor Paul I. Popescu.
„Suntem obligați să ducem mai departe istoria noastră, mai ales că în 1821 Tudor Vladimirescu și-a așezat tabăra chiar în această zonă. Am considerat că este foarte important să dezvelim aici și statuia marelui patriot”, a spus Gabriel Mutu.

statuia lui Tudor Vladimirescu

Reamenajat în totalitate în urmă cu doi ani, suprafața Parcului Tudor Vladimirescu, fost Fabricii, a fost mărită cu 3.000 de mp, ajungând astăzi la 25.000 mp.

„Tudor Vladimirescu a fost un mare revoluționar al vremii sale, a militat pentru reformarea învățământului, a armatei și a administrației. Cu mândrie și onoare vin astăzi în fața dumneavoastră pentru a oferi comunității un simbol al patriotismului și curajului românesc: statuia lui Tudor Vladimirescu”, a mai spus primarul.

Statuia lui Tudor Vladimirescu, turnată în bronz

Lucrarea artistică dezvelită vineri completează imaginea parcului situat în imediata vecinătate a Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu”, devenind emblematică pentru zona respectivă.

La scară reală, lucrarea în sine are o înălțime de 340 cm, la care se adaugă înălțimea soclului, de 90 cm. Acesta din urmă este realizat integral din piatră de Vrața, iar statuia este turnată în bronz siliconic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here