Stațiile de metrou Străulești și Laminorului, gata în decembrie. Când se reia circulația la suprafață

Stațiile de metrou Laminorului și Străulești vor fi puse în funcțiune la sfârșitul lunii decembrie 2016, a declarat vineri directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

„Lucrările sigur se vor termina, iar aceste două stații le vom pune în funcțiune la finele acestui an, în luna decembrie. E adevărat că trebuie să facem eforturi substanțiale, dar ne-am obișnuit deja cu ritmul. Și constructorul s-a obișnuit cu ritmul acesta mai intens de lucru. Ne ajută și vremea… De asemenea, vrem să redăm traficul auto în zona Laminorului până la sfârșitul lunii viitoare. La sfârșitul lunii octombrie vom reda circulația și în zona stației Laminorul”, a declarat pentru Agerpres șeful Metrorex.

Potrivit acestuia, stadiul de execuție a lucrărilor la stația Laminorului este de 87%. „Proiectul de investiții în derulare al Metrorex Magistrala 4 de metrou Gara de Nord – Străulești își propune extinderea rețelei actuale de metrou construită și pusă în funcțiune de la Gara de Nord până la Bazilescu – ultimele două stații, Jiului și Parc Bazilescu, au fost puse în funcțiune în anul 2011, deci ne propunem extinderea acestei linii în funcțiune cu încă două stații noi de metrou – Laminorului și Străulești, un depou, un terminal și un park&ride pe o lungime de 2,1 kilometri”, a spus Marin Aldea.

Proiectul este în valoare de circa 252 de milioane de euro, fără TVA, este finanțat din două surse și structurat pe două componente. Prima componentă cuprinde cele două stații, tuneluri și galerii de legătură și este finanțată din Programul Operațional Sectorial Transport și Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). A doua componentă se referă doar la depou, la park&ride și intermodal și este finanțată din surse de la bugetul de stat.

În ceea ce privește depoul, parcarea și terminalul intermodal, directorul general al Metrorex a menționat ca acestea vor fi date în folosință în prima jumătate a anului viitor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here