Start la vaccinarea populației generale în România

Foto:vaccin-astra-zeneca
Foto:vaccin-astra-zeneca

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, miercuri, că începe etapa a III-a în municipiile cu rata de incidenţă de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Imunizarea se va face cu serul AstraZeneca.

Noi fluxuri de vaccinare deschise

”În vederea accelerării campaniei de vaccinare şi limitării efectelor pandemiei, începând de astăzi, 10 martie, se deschide Etapa a III-a pentru persoanele din localităţile sau municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori”, a transmis, miercuri, CNCAV.

Pe lângă cele 21 de fluxuri existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin. Centrele se vor deschide în municipiul Alba Iulia (2) , municipiul Braşov (6) şi localitatea Sâmpetru (1) – judeţul Braşov, municipiul Cluj-Napoca (13). Dar şi municipiul Petroşani (2) – judeţul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – judeţul Sălaj şi municipiul Timişoara (14).

În municipiul Giurgiu – judeţul Giurgiu şi municipiul Baia Mare – judeţul Maramureş, vaccinarea persoanelor se va face prin intermediul fluxurilor existente. Acest lucru dacă sunt locuri disponibile.

Câte persoane se pot programa în aceste cabinete

”Astfel, începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete. Acest lucru pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03). Vaccinarea propriu-zisă va începe cu 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de aşteptare. Acest lucru cu respectarea criteriilor de prioritizare. Conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea şi completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România”, a transmis CNCAV.

Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Cand vor deveni operaţionale listele de aşteptare 

CNCAV a reamintit că listele de aşteptare vor deveni operaţionale la data de 15 martie, potrivit stiripesurse.ro.

Programarea la vaccinare se face individual. Sau prin aparţinători, prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor. Sau prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie sau curant. Dar şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

În centrele de vaccinare se vor utiliza doze recepţionate de România în tranşele curente. Dar şi în tranşele anterioare. Acest lucru pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare. Sau prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.