Starea de alertă, dezbătută miercuri în Parlament. Marcel Ciolacu: PSD va vota pentru

Foto Sursa: Parlament, Facebook
Sursa: Parlament, Facebook

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni miercuri, începând cu ora 15:00, în ședință comună pentru încuviințarea stării de alertă instituite începând de vineri de guvern în întreaga țarA. Au decis Birourile Permanente Reunite (BPR).

Tot mâine vor avea loc și ședințele comisiilor de specialitate care vor examina în primă lectură hotărârea de guvern de instituire a stării de alertă. Acest lucru înainte ca actul normativ să ajungă la votul final, potrivit g4media.

Potrivit legii, starea de alertă se instituie de Guvern prin hotărâre, la propunerea ministrului Afacerilor Interne. Ea nu poate depăşi 30 de zile,. Dar pentru motive temeinice, poate fi prelungită pentru încă 30 de zile. Când alerta se instituie pe cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de pe teritoriul ţării, măsura se supune încuviinţării Parlamentului.

Parlamentul se pronunţă în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviinţare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviinţare, alerta încetează de îndată. Parlamentul poate încuviinţa măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări.

PSD va vota starea de alertă

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru adoptarea hotărârii de Guvern prin care a fost instituită starea de alertă, dar urmează să analizeze dacă este cazul să propună anumite amendamente.

„Vedem dacă se impun modificări sau nu, vreun amendament. Nu este foarte clară administrarea spitalelor judeţene, dacă se va face de către minister sau în continuare rămân, cum spune la lege, de către consiliile judeţene”, a spus Ciolacu, înainte de reuniunea conducerii colective interimare a PSD.

Întrebat dacă este exclus ca PSD să nu aprobe starea de alertă, Ciolacu a spus: „Nu. Vom aproba”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here