Spitalizați după ce au fost diagnosticați greșit cu coronavirus, incident uluitor într-un spital din România

covid

Mai multe persoane din Botoșani au fost internate la Infecțioase după ce au fost diagnosticate greșit cu coronavirus. În urma acestor erori, conducerea Direcției de Sănătate Publică a fost demisă.

Primul caz de acest gen a fost cel al unei femei de 60 de ani, care a contactată telefonic săptămâna trecută pentru a i se comunica faptul că este pozitivă cu Covid19, scrie Monitorul de Botoșani

Femeia, care este şi dializată, fusese testată după ce unul dintre pacienţii centrului de dializă a decedat din cauza COVID 19. Aceasta a fost informată că este pozitivă, urmând a fi internată în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase.

Femeia şi-a făcut bagajul cu strictul necesar, a fost internată, însă după jumătate de oră a fost informată de o asistentă că trebuie să îşi facă în nou bagajul şi să fie transferată pe Secţia de nefrologie a Spitalului Judeţean, pentru că era negativă şi nu pozitivă.

Ulterior, prin aceeași situație a trecut un bărbat, care timp de câteva ore a trăit cu senzația că este infectat cu coronavirus, până i s-a comunicat că i-a fost încurcată testarea și, în realitate, a ieșit negativ.

Conducerea DSP, demisă

Bărbatul a reclamat acest lucru la conducerea județului, ocazie cu care s-a constatat că reprezentații DSP au greșit diagnosticul în mai mult cazuri, astfel încât prefectul a decis schimbarea conducerii.

Urmează ca reprezentanții noii conduceri a DSP să stabilească dacă aceste erori au fost comise la comunicarea rezultatelor de către laboratorul de analize.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.