sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalSoția deputatului Eugen Nicolicea a primit coordonarea unei investiții de 560 de...

Soția deputatului Eugen Nicolicea a primit coordonarea unei investiții de 560 de milioane de euro

-

Nicoleta Nicolicea, soţia deputatului PSD Eugen Nicolicea, a fost numită la începutul anului şef de serviciu în cadrul Transgaz.

Departamentul pe care îl conduce Nicoleta Nicolicea, soția deputatului PSD Eugen Nicolicea este Unitatea de Management care se ocupă de implementarea proiectului secţiunii româneşti a gazoductului Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA), conform Profit.ro.

Ea ar fi fost numită în această poziție pe 14 februarie,  după ce PSD-ul, partid din care face parte soțul, a câștigat alegerile de la sfârșitul anului trecut și a format noul guvern investit de Parlament pe 4 ianuarie.

Nicoleta Nicolicea, fostă Vera, a lucrat în presă, fiind redactor în secția de politic a cotidianul tabloid Click. După apariția știrii, Nicoleta Nicolicea a dezmințit ca s-ar ocupa de coordonarea investiției. În schimb fosta jurnalista a precizat ca se ocupa de departamentul de reserse umane din cadrul Transgaz.

Transgaz este în subordinea Ministerul Economiei, minister condus până relativ de curând de Alexandru Petrescu.

Transgaz capital socialAcesta a fost remaniat în luna februarie, când a fost înlocuit cu Mihai Tudose. Alexandru Tudose este un membru de bază al PSD, fiind la conducerea PSD Diaspora, conform propriul CV.

Jumătate de miliard pe mâna soției

Nicoleta Nicolicea
Nicoleta Nicolicea

Investiția care va fi coordonată de nevasta lui Eugen Nicolicea va interconecta reţelele de gaze naturale din cele patru state, investiţie estimată la 560 milioane euro, conform datelor Ministerului Economiei.

Lucrările la gazoductul BRUA (Bulgaria – România – Ungaria – Austria) vor începe la sfârşitul acestui an, iar conducta va fi funcţională în 2020, când ExxonMobil şi OMV Petrom vor începe extracţia gazelor naturale din Marea Neagră, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu, la Radio România Actualităţi la începutul lunii martie.

„Conform calendarului asumat de Transgaz, lucrările vor începe în trimestrul al patrulea al acestui an şi este obligatoriu să fie gata la sfârşitul lunii decembrie 2019. Deci, în 2020, el (gazoductul – n.r.) trebuie să fie funcţional. Tot în 2020, cei de la Exxon şi Petrom termină şi ei lucrările de aducţiune a gazelor din platforma continentală a Mării Negre”, a spus ministrul.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Energie, „lucrările la interconectorul BRUA se vor desfăşura pe teritoriul a 11 judeţe din ţară, termenul de finalizare al Fazei I fiind, conform calendarului, anul 2019. Noul gazoduct va avea o lungime totală de 550 km şi o capacitate maximă de 1,5 miliarde de mc/anual spre Bulgaria şi 4,4 miliarde de mc/anual spre Ungaria”.

Soția câștigă mai mult decât știe soțul

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Potrivit declaraţiei sale de avere depusă la numirea în funcţie, datată 14 februarie 2017, Nicoleta Nicolicea a lucrat şi anul trecut la Transgaz, pe o funcţie neprecizată, în care a încasat venituri salariale anuale totale nete de 47.176 lei, în medie circa 3.900 lei pe lună, plus diurne de deplasare şi tichete de masă în valoare de 9.215 lei.

Veniturile nu corespund însă cu cele din ultima declaraţie de avere a soţului Eugen Nicolicea, din 18 ianuarie 2017, unde se menţionează că Nicoleta Nicolicea a încasat anul trecut în total 25.346 lei (circa 2.100 lei pe lună) din salariul de consilier la Guvern, plus drepturi de autor de 8.835 de lei ca ziarist, au remarcat primii jurnaliștii de la Profit.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...