Șosele morții din România. Semnalul de alarmă al Poliției Române

pe sosea la drum fără roviniete rovinieta romania

Potrivit raportului Poliției Române, în cursul anului 2018 s-au produs zilnic, în medie, 24 de accidente rutiere  grave , care s-au soldat cu 5 morți, 22 de grav răniți și 9 răniți ușor .

Principalele cauze ale producerii accidentelor au fost traversarea neregulamentară, neadaptarea vitezei, neacordarea priorității.Specialiștii Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității și ai Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române au întocmit „Buletinul siguranței rutiere. Raport anual 2018”, care prevede examinarea contextelor intern şi internaţional și o analiză a accidentelor rutiere grave produse în cursul anului trecut.Astfel ,în buletin se arată că în anul 2018 în fiecare zi s -au produs 24 de accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 5 morţi, 22 răniţi grav şi 9 răniţi uşor.

„Anul trecut, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate pietonilor. Față de anul anterior, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 1%, iar cel al persoanelor decedate cu 4,3%”, informează IGPR în comunicatul de presă . Cele mai multe accidente rutiere grave au avut loc  pe raza localităţilor urbane, 39% în timp ce pe drumurile din afară localităţilor, evenimentele rutiere grave, au fost mai puţin numeroase, dar s-au soldat cu cele mai multe decese, indicele de mortalitate fiind  de 34.4.

„În anul 2018, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs pe stradă și pe drumurile naţionale, împreună reprezentând peste două treimi din totalul evenimentelor rutiere. Pe drumurile naţionale şi-au pierdut viaţa jumătate dintre persoanele decedate în accidentele rutiere în anul 2018, de peste 2,3 ori mai multe decât în evenimentele rutiere care s-au produs pe stradă”, mai transmite IGPR.

Intersecţiile şi curbele sunt cele mai periculoase, acest lucru fiind demonstrat de  numărul ridicat de accidente înregistrate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here