Sorin Oprescu, suspendat din funcţia de primar al Capitalei. Prefectul a trimis decizia la CGMB

Sorin Oprescu

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a semnat marți ordinul prin care primarul general Sorin Oprescu a fost suspendat de drept din funcție, după ce Curtea de Apel București a stabilit cu o zi înainte ca edilul să fie cercetat în arest preventiv, potrivit Agerpres.

Sorin-Oprescu-2„Primarul general al Municipiului București, Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală, precum și Tribunalul București au comunicat prin fax Instituției Prefectului Municipiului București adresele înregistrate la această instituție sub nr. 14821/15.09.2015, respectiv 14837/15.09.2015, faptul că prin încheierea de ședință din 6 septembrie pronunțată în dosarul nr. 32580/ 3/ 2015 Tribunalul București, Secția I Penală, a dispus luarea măsurii arestării preventive a primarului general al Municipiului București, măsură rămasă definitivă pe 14 septembrie, când Curtea de Apel București a respins ca nefondată contestația formulată de Sorin Oprescu”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Municipiului București.

Având în vedere că în speță au fost întrunite condițiile prevăzute de Legea administrației publice locale nr. 215/2001, prefectul Municipiului București a emis ordinul prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar general al lui Oprescu.

Ordinul i-a fost comunicat lui Sorin Oprescu. De asemenea, prefectul a transmis Consiliului General al Municipiului București ordinul de constatare a suspendării de drept a mandatului primarului general.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here