Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea de 10 ani şi 8 luni! Decizia instanţei

Sorin Oprescu FOTO: captură video
Sorin Oprescu FOTO: captură video

ÎCCJ a respins, miercuri, ca nefondat, recursul în casație formulat de fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat în prezent în Grecia, la condamnarea cu executare primită în luna mai a anului trecut. Fostul edil dorea rejudecarea dosarului.

CITEŞTE ŞI: Sorin Oprescu, la un pas să scape de condamnare! Instanţa a aprobat cererea

Sorin Oprescu a încercat să anuleze condamnarea și printr-o contestație depusă la Curtea de Apel Bucureşti, dar CAB a respins „ca neîntemeiat” demersul, în urmă cu două săptămâni.

Condamnat definitiv

Pe 13 mai 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Oprescu a plecat din ţară înainte de a fi pronunţată sentinţa, fiind localizat în Grecia, de unde autorităţile acestei ţări refuză să-l extrădeze.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here