Sorin Oprescu cere sprijinul diplomaţilor pentru ca Bucureştiul să devină Capitală Culturală Europeană în 2021

PUG
Sorin Oprescu

Capitală

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, își dorește ca Ziua Diplomației Române din anul 2021 să fie sărbătorită în București – Capitală Europeană a Culturii 2021, titlu pentru care candidează orașul.

Prezent miercuri la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, Sorin Oprescu a precizat că Bucureștiul candidează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, arătând că orașul este din ce în ce mai apreciat și mai recunoscut în ultimii ani.

„Ne dorim ca Ziua Diplomației Române din 2021 să o sărbătorim în București — capitală europeană a culturii”, a spus Oprescu. El a dat asigurări cu privire la disponibilitatea de a sprijini diplomația pentru promovarea României în afara granițelor.

„Capitala României este din ce în ce mai apreciată și recunoscută în ultimii ani, nu numai pentru diversitatea și bogăția ofertei sale turistice și culturale, dar și pentru disponibilitatea găzduirii la propriu a dialogului între culturi, generații, instituții și publicul larg”, a explicat Sorin Oprescu, citat de Agerpres.

Edilul general a menționat că Reuniunea Anuală a Diplomației Române se desfășoară concomitent cu Festivalul Internațional „George Enescu”, pe care l-a catalogat un adevărat brand de țară. „Bucureștiul va candida, conform procedurii care se derulează în prezent, în competiția pentru titlul de Capitală Europeană 2021. Titlul aduce în discuție rolul culturii și turismului cultural în viața unui oraș și modalitatea sustenabilă în care acesta poate contribui la responsabilitatea sustenabilă a cetățenilor și orașului. Deși mai avem multe lucruri de făcut, suntem în măsură să spunem că putem oferi turistului care vine în București, în aceste zile, un pachet cultural-turistic de înaltă ținută. Posibila alegere a Bucureștiului va reliefa condiția europeană a capitalei noastre și așa cum mi-am propus în mandatul meu de a fructifica la maxim premisele și atuurile sale, potențialul de metropolă europeană aflată la intersecția unor importante coridoare de transport, poziționarea sa în imediata apropiere a coridorului paneuropean”, a spus primarul Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here