Sorin Oprescu a discutat cu Henri Malosse despre accesarea fondurilor europene

Henri MalossePrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat vineri cu președintele Comitetului Economic și Social European, Henri Malosse, despre prioritățile Bucureștiului, printre care accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului şi crearea de noi locuri de muncă.

Edilul-șef al Capitalei a spus că municipalitatea are nevoie de finanțare, însă de multe ori capitalele europene, fiind regiuni dezvoltate, întâmpină dificultăți în accesarea fondurilor europene.

„Sunt foarte multe alte lucruri care ar putea fi schimbate dacă toți factorii ar acționa pentru un singur scop: dezvoltarea orașului. Atât eu, cât și ceilalți primari de capitale europene ne confruntăm cu aceleași probleme, dar la alte dimensiuni. Și atunci când vrei să construiești viitorul trebuie să privești în viitor. În prezent, Bucureștiul acordă prioritate investițiilor într-o perioadă grea pentru toată Europa. Avem proiecte pentru bătrâni, pentru școli, pentru infrastructura sportivă și rutieră. În toți acești ani am reușit să menținem un ritm bun al investițiilor în special prin parteneriate public-private”, a declarat Oprescu.

El a menționat că în București trăiesc aproape trei milioane de oameni, iar rata șomajului este una mică, însă pentru a avea locuri de muncă este nevoie de fonduri ca să se poată dezvolta proiecte. „Dorința mea este aceea de a ne înțelege și de a ne sprijini reciproc pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene”, a adăugat Oprescu.

Henri Malosse s-a arătat interesat de crearea de noi locuri de muncă, în special pentru tineri, astfel încât să nu fie obligați să plece din România. El a precizat că un obiectiv al vizitei sale este acela de a discuta despre sprijinul Uniunii Europene pentru România. „Am discutat despre planul Juncker și în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Victor Ponta și cu siguranță și dvs sunteți interesat. Prin această inițiativă, Uniunea Europeană sprijină primarii care au proiecte importante pentru viitorul orașelor și care reușesc să combine conservarea patrimoniului cu crearea de noi locuri de muncă”, a spus Henri Malosse.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here