Sorin Buşe nu s-a ţinut de promisiune. Staţiile de metrou Laminorului şi Lac Străuleşti nu se deschid marţi

metrou Laminorului
Viitoarea stație de metrou Lac străulești

Circulația pe secțiunea de metrou Laminorului – Lac Străulești ar putea fi deschisă circulaţiei abia în primul trimestru din 2017, după ce comisiile de specialitate ale Metrorex vor finaliza verificarea lucrărilor executate, a anunțat luni compania.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, promisese că cele două staţii vor fi gata până la finele anului în curs.

Potrivit Metrorex, operațiunea de verificare a lucrărilor pentru obiectivul de investiții Magistrala 4 – Extinderea cu două noi stații de metrou: Laminorului și Lac Străulești a demarat la începutul lunii decembrie. Concluziile comisiilor de specialitate care au verificat lucrările au evidențiat finalizarea tuturor lucrărilor de arhitectură, finisaje, lifturi și escalatoare, cale de rulare, instalații electrice și sanitare, instalații PSI, instalații de ventilație, telefonie și ceasoficare, acestea fiind în deplină stare de funcționare, astfel încât probele tehnologice aferente instalațiilor precum și ale circulației trenurilor să poată fi efectuate.

„Întrucât la acest moment nu au fost finalizate o serie de lucrări privind detecția și alarmarea la incendiu, astfel încât să fie asigurate în totalitate condițiile de siguranță și confort a călătorilor, în perioada imediat următoare vor fi continuate testele de sistem și de circulație a trenurilor, precum și continuarea lucrărilor nefinalizate pentru a putea fi create condițiile de punere în funcțiune cu călători cât mai repede posibil (estimat în primul trimestru al anului 2017). Circulația cu pasageri pe această secțiune va fi anunțată public după finalizarea probelor”, se arată în comunicatul Metrorex.

Stațiile Laminorului și Lac Străulești sunt elemente componente ale Secțiunii Parc Bazilescu — Străulești, secțiune ce face parte din Magistrala 4 de metrou (Gara de Nord — Lac Străulești), inclusă în investiția „Racorduri la Rețeaua de Metrou. Tronsonul I Sălăjan — Linia de Centura și Tronsonul II Gara de Nord — Basarab — Laromet”, aprobată prin HG 598/08.06.2011.

Lungimea totală a secțiunii va fi de 2,1 kilometri, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 1,115 miliarde de lei (252,4 milioane de euro).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here