Sorin Bușe: cei trei kilometri din autostrada A3 din zona Petricani vor fi gata pe 20 decembrie

Otopeni
Sorin Bușe, noul ministru al transporturilor, are de gestionat o situație complicată la aeroportul Otopeni

Cei trei kilometri care vor întregi autostrada A3 (București – Ploiești) în zona Petricani vor fi dați în folosință pe 20 decembrie, a declarat sâmbătă ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

„Pe 15 decembrie vor fi dați în folosință 15 kilometri de autostradă pe lotul 2 Lugoj-Deva și o să mai fie trei kilometri la A3. Acest lot nu este important pentru ieșirea pe autostradă, ci este important pentru Petricani. După cum știți, eu chiar am lucrat în zonă, la Renault, și toată lumea din Doamna Ghica vine pe Petricani. Este aglomerație foarte mare, mai trece și trenul câteodată și se blochează de multe ori. Dacă deschidem acest tronson putem oferi o alternativă în cazul în care se produce un accident sau un blocaj oamenii să poată ajunge în nordul orașului pe acea variantă folosind șoseaua de centură. Este programată pe 20 de decembrie”, a precizat Sorin Bușe.

În ceea ce privește contractele de deszăpezire încheiate până în prezent, șeful de la Transporturi a afirmat că toate zonele sunt acoperite în totalitate. „Noi am lansat în mai licitație pentru absolut toate cele 56 de contracte. Din acestea, 40 au fost atribuite, iar zece au fost contestate. Din acestea contestate, noi estimăm că probabil patru sau cinci o să fie contestații valabile, patru sau cinci probabil că nu, iar șase le-am respins noi, pentru că nu îndeplineau condițiile conform documentației. Dar prevăzând aceasta noi avem niște contracte cadru care acoperă și zonele care nu au fost prinse în contracte. Acum suntem acoperiți în totalitate pentru deszăpezire. Sincer să fiu este inițiativa CNAIR, a domnului Homor de a porni în premieră această activitate în mai, deci nu în noiembrie – decembrie”, a adăugat Sorin Bușe.

Ministrul Transporturilor a participat sâmbătă la un eveniment organizat de Metrorex la Dispeceratul Central, pentru a marca 37 de ani de la punerea în exploatare a metroului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here