Socrul lui Bănicioiu, relația cu Bercea Mondial și Securitatea lui Ceaușescu

Bănicioiu
Ioan Prioteasa și ginerele Nicolae Bănicioiu FOTO Facebook

Cât a fost primar la Scornicești, socrul ministrului Băniciou și-a asociat numele cu personaje controversate, apropiate lumii interlope și Securității lui Ceaușescu.

La sfârșitul lui 2021, Ioan Prioteasa a fost dat pe mâna Parchetului General de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Socrul lui Bănicioiu, la braț cu bucătarul lui Ceaușescu

Socrul lui Bănicioiu, Ioan Prioteasa, a câștigat fotoliul de primar al Scorniceștiului, în 2016, din partea Partidului Național Liberal. Ieșit ulterior din grațiile liberalilor, Prioteasa a încercat să obțină un nou mandat de primar în 2020, pe listele Pro România, partidul înființat de ginerele Nicolae Bănicioiu și Victor Ponta.

Ioan Prioteasa FOTO Facebook

Pe lista electorală a partidului ginerelui său, Prioteasa l-a cocoțat pe amicul Constantin Bitu, un personaj controversat, de notorietate pentru locuitorii din Scornicești. Ziarul Cetățeanul a relatat AICI despre afacerile bucătarului lui Ceaușescu

Conexiunile familiei Bănicioiu cu familia Bitu nu se reduc însă la simpla prezență a bucătarului pe listele electorale regizate de Prioteasa, ci duc la ex-ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu, via Securitatea lui Ceaușescu.

Next generation – ginerele Bănicioiu, la braț cu nepotul bucătarului

Potrivit unor surse avizate, vărul lui Constantin Bitu, Victor Bitu, a lucrat ca subofițer la Securitatea Județeană Tulcea și ulterior după 1990 la SRI, pe linie tehnică – compartimentul special T.

Bănicioiu

Victor Bitu este tatăl lui Octavian Bitu (fostul director de la Complexul Sportiv Naţional – Sala Polivalentă din Bucureşti), iar afacerile necurate ale fiului, care l-au și adus după gratii (condamnat în 2016 la 3 ani de închisoare cu executare, pentru șantaj și luare de mită – vezi mai jos), i-au adus multă amărăciune tatălui.

Condamnatul Octavian Bitu este omul de casă al lui Bănicioiu, spun aceleași surse, relația celor doi fiind cimentată după ce fostul ministru și soția sa i-au nășit unul dintre copii.

Promovarea sa la Sala Palatului, pe linie politică, ar fi fost de asemenea, în strânsă legătură cu nașul Bănicioiu.

„Pedigree” de securiști

Și „unchiul” Constantin Bitu, amicul lui Prioteasa, reciclat acum în om de afaceri, a avut strânse legături cu organele de Securitate. Potrivit surselor, el a lucrat ca bucătar la Hotel Parc, în Slatina până în anul 1989, fiind cunoscut drept „bucătarul lui Ceaușescu”.

Soția sa a lucrat și ea tot în turism. Pentru că ar fi fost apropiat de organele de informații, Constantin Bitu ar fi fost propus pentru „protocol 0”, fiind prezent la unele mese la care au participat, îndeosebi la Scornicești, liderii comuniști în frunte cu dictatorul Nicolae Ceaușescu.

Notărița lui Bercea Mondial, nașa tranzacțiilor dubioase ale lui Bitu

Lumea amicului socrului lui Bănicioiu se intersectează și cu cea a lui Bercea Mondial în biroul unei notărițe controversate din Slatina, Rodica Ruscu.

Acolo la biroul notăriței lui Bercea Mondial, Constantin Bitu și-a derulat afacerile și tranzacțiile dubioase.

Bănicioiu
La notărița Rodica Ruscu Bercea Mondial și Constantin Mitu și-au parafat toate afacerile dubioase

Cea mai scandaloasă tranzacție este aceea în care Bitu, în calitate de administrator și asociat unic al firmei Bitu Impex SRL, i-a vândut soției sale imobilul firmei, un viloi cu 3 etaje și o suprafață de 1000 de metri pătrați, cu doar 10.000 de lei (2.700 de euro, la cursul valutar de la acea vreme)!?  

Administratorul Constantin Bitu a vândut cu 10.000 de lei familiei sale o vilă de 1.000 mp, pe care a ipotecat-o apoi pentru 250.000 de lei

Pe notăriță nu a interesat-o nici prețul ridicol de mic, nici faptul că practic, Constantin Bitu și-a vândut imobilul lui însuși (bunurile obținute în timpul căsătoriei sunt comune). Despre vânzarea vilei, mult subevaluată, pentru a diminua substanțial cuantumul taxelor datorate statului, s-ar putea interesa și procurorii, care să verifice dacă Bitu a folosit cu rea credință creditul societății.

Să mai spunem că vila construită de societate în 2007, la Negreni, în apropiere de Scornicești, în același timp cu o pensiune ridicată de Bitu la Olănești cu fonduri europene, a fost ridicată pe un teren cumpărat de SC Bitu Impex SRL în anul 2000 de la propria familie, tranzacție nășită tot de notărița interlopului Bercea Mondial, cumătrul lui Mircea Băsescu.

Citește mai multe despre notărița lui Bercea mondial AICI

Două luni mai târziu după manevra de la notărița lui Bercea, Constantin Bitu s-a dat singur de gol, când a încheiat la CEC o ipotecă pe imobil în valoare de 250.000 de lei, adică de 25 de ori mai mult decât suma trecută în contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu soția sa. Aviz Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor!

Bănicioiu

De ce l-au aruncat judecătorii după gratii pe cumătrul lui Bănicioiu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 23 septembrie 2015, pe Octavian Bitu, pentru luare de mită și șantaj.

În actul de inculpare procurorii DNA arată că în perioada aprilie – august 2015, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, care l-a dat ulterior pe mâna procurorilor, 10.000 de euro şi cedarea unei construcţii deţinute de firma acestuia către o societate la care asociat să fie un apropiat al lui Bitu, pentru valorificarea în activităţi comerciale.

Octavian Bitu a fost condamnat pentru fapte de corrupție FOTO Facebook

„Despre valoarea construcţiei, din care inculpatul Bitu Octavian a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, inculpatul Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia din urmă şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia respectivă”, notau procurorii la acea vreme.

Octavian Bitu i-ar mai fi promis omului de afaceri că, în schimbul banilor şi foloaselor cerute, la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea va fi o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here