Societatea Infrastructură Sector 5 are capacitatea să modernizeze toate străzile din Sector

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

Primăria Sectorului 5 dorește preluarea, de la Primăria Capitalei, a sute de străzi pentru a fi modernizate. Potrivit președintelui CA al Societății Infrastructură Sector 5, Claudiu Ceti, compania are toată capacitatea necesară, dar și personalul de care este nevoie pentru a reuși să adu Sectorul 5, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, la standarde moderne.

Primarul Cristian Popescu Piedone i-a cerut edilului general Nicușor Dan să cedeze în administrarea Primăriei Sectorului 5 peste 375 de străzi.

„Eu acolo nu pot să fac absolut nimic, utilităţi, nu pot să asfaltez, nu pot să creez un climat civilizat. Dumneavoastră văd că le aveţi, le aveţi de ani de zile şi nu faceţi nimic! Străzile sunt de pământ, fără apă şi canal. (…) Sunt bombardat zilnic cu mesaje de la cetăţenii din zonă, plătitori de taxe şi impozite la Sectorul 5”, a spus primarul Piedone.

Zeci de străzi din Sectorul 5 ar putea fi modernizate prin programul „Anghel Saligny”. Valoarea lucrărilor de investiții propuse se ridică la 48.007.785 lei fără TVA din care aprox. 10% reprezintă contribuția administrației Sectorului 5 de la bugetul local. Restul de 90% vor veni din fonduri de la bugetul de stat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here