Socialiștii europeni s-au săturat de PSDragnea

Socialiștii europeni s-au săturat de PSDragnea
Și la Congresul de la Madrid PES i-a dat cu flit lui Dragnea

În cercurile social-democrate se vorbește de excluderea PSD din rândurile PES. Cocomitent, s-a aflat și că Victor Ponta a început să fie tot mai des sunat de europeni. Dat fiind și modul în care s-a discutat cu pesediștii noștri la Congresul PES de la Madrid, reiese că socialiștii europeni s-au săturat de PSDragnea.

Pesediștii cu mintea la ei se tem că partidul va fi exclus din PES, caz în care Dragnea este în stare să mâne PSD-ul spre extrema dreaptă la care meșterește italianul Mateo Salvini. Este vorba despre o ”Ligă a Ligilor din Europa” din care ar urma să facă parte partidele care vor ”să-și apere frontierele” – viziune care se potrivește mănușă cu pozițiile luate în ultimul timp de Liviu Dragnea. ”Cei mai mulți dintre noi nu vrem asta, dar CEx-al actual va face tot ce va vrea Dragnea. Cei din CEx știu că fără Dragnea ei sunt nimic, zboară de unde au venit, așa că nu-i vor ieși din cuvânt cu niciun chip”, comentează fatidic pesediști care văd ce se petrece dar merg pe ideea că nu se poate face nimic.

Și popularii, nu doar socialiștii europeni s-au săturat de PSDragnea

Liviu Dragnea a reușit să-și pună în cap ambele grupuri politice europene semnificative, nu doar pe socialiști. Călcat pe nervi de o afirmație recent făcută de Dragnea – ”Noi (românii – n.r.) am vrut în UE pentru o viaţă mai bună, nu pentru a ne întoarce la frică şi teroare”, secretarul general al Partidului Popular austriac Karl Nehammer consideră că pesediștii au sărit prea rău calul și le-a cerut colegilor socialiști austrieci să inițieze sancționarea PSD-ului, mai exact să depună o moțiune în acest sens la Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din PE. În context, Nehammer i-a acuzat direct pe pesediștii noștri de ”violenţe la adresa jurnaliştilor” şi de ”ingerinţe asupra sistemului judiciar”.

Ponta profită din plin de declinul PSD-ului la nivelul UE

În timp ce UE trântește și pe stânga și pe dreapta ușile în nasul lui Dragnea, aceleași uși încep să se deschidă pentru Victor Ponta. Despre care se spune că este tot mai des contactat de la Bruxelles, mai ales de când Corina Crețu și-a mutat bagajele la Pro România. Aritmetic vorbind, se așteaptă ca Ponta să trimită 3 (eventual 4) europarlamentari în PE iar PSD-ul vreo 10. Ținând cont de trecute experiențe politice, nu este însă deloc exclus ca unii dintre europarlamentarii PSD să rămână în PES chiar dacă PSD-ul condus de Dragnea apucă să vireze spre grupurile naționaliste – situație în care PES nu pierde mai nimic dacă mătură din rândurile sale PSDragnea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*