ȘOC. Instanța le-a dat liber interlopilor cămătari să fugă din țară! Pronunțarea se dă astăzi

După mobilizarea de forțe de miercuri dimineață, 11 august, pentru a-i prinde pe Eugen Preda, liderul clanului Luptătorii și Petre Geamănu, șeful grupării care-i poartă numele, joi, instanța nu a luat o măsură preventivă față de ei, astfel că pot să plece liniștiți acasă.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, însă, instanța a amânat pronunțarea pe măsuri preventive pentru vineri, 13 august, la ora 15.00. Însă, ordonanțele de reținere, date de procurorii DIICOT în cazurilor celor prinși, fie au expirat, fie urmează să expire în următoarele ore”

In dosar, instanta a amanat pronuntarea pe masuri preventive pentru data de 13.08.2021, ora 15:00. Ordonantele de retinere fie au expirat, fie urmeaza sa expire in urmatoarele ore.

Percheziții

Miercuri dimineață, procurorii DIICOT – Structura Centrală cu sprijinul SGIV au făcut percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a mai multor județe într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la temuți interlopi! Șantajau afaceriști

Conform unor surse din anchetă, în cursul anului 2018, după eliberarea din
penitenciar, Petre Geamănu a reușit să restructureze gruparea infracțională din care făcea parte anterior și a devenit liderul grupului, detașându-se astfel față de restul membrilor, prin puterea de a lua deciziile în momentele importante.

Acesta a menținut coeziunea grupului infracțional, a atras noi membri și a consolidat relații cu persoane de notorietate din mediul infracțional.

Șantajarea oamenilor de afaceri

În urma activităților de cercetare penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, membrii grupului infracțional organizat au acționat, în principal, pentru constrângerea persoanelor potente financiar, care activau în domeniul imobiliar și evitau, pe fondul temerilor, sesizarea organelor judiciare.

Eugen Preda este liderul Clanului Luptătorilor, grupare care face legea în Sectorul 6 al Capitalei. Gruparea este recunoscută pentru santaj, taxe de protecție și cămătarie în cartierul Militari.

Sectorul 1 este dominat de clanul Geamănu

, devenit celebru după ce câțiva membri i-au furat limuzina finanțatorului FCSB,Gigi Becali. Liderul grupării, Sandu Geamănu, este în prezent în pușcărie. În 2014 a fost condamnat definitiv la 27 de ani de închisoare pentru omor. Acesta, împreună cu alți trei asociați, au ucis în bătaie un bătrân în 2011, de la care au furat bunuri în valoare de jumătate de milion de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.