ȘOC. CSM de acord cu afirmațiile lui Dragnea că a fost condamnat politic!

sursa foto: Google
sursa foto: Google

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti faţă de afirmaţiile formulate la ieşirea din penitenciar de Liviu Dragnea şi avocata acestuia, potrivit cărora condamnarea a fost una politică întrucât trăim într-o dictatură şi doar judecătorii care l-au eliberat condiţionat au fost cei cinstiţi, a anunțat pe Facebook judecătoarea Andrea Chiș, membru CSM.

CSM a luat în discuție o solicitare de apărare a independenței autorității judecătorești, ca urmare a declarațiilor făcute de Liviu Dragnea la ieșirea din închisoare, potrivit cărora condamnarea a fost una politică, că trăim într-o dictatură feroce şi că doar judecătorii de la Giurgiu, care l-au liberat condiţionat, au fost cei cinstiţi.
Solicitarea a fost respinsă, pentru că din cei 16 membri prezenți, 8 au votat pentru admiterea solicitării, 7 au fost împotrivă, iar unul a dat vot nul.

Doar 4 membri și-au făcut public votul

Doar patru membri CSM și-au făcut public votul în plen, în sensul admiterii sesizării: judecătorii Mihai Bălan și Andreea Chiș și procurorii Tatiana Toader și Mihai Ban.
Conform unor surse apropiate ședinței, ar mai fi votat pentru admitere: procurorul general Gabriela Scutea, ministrul Justiției, Stelian Ion, și procurorul Florin Deac.

CITEȘTE ȘI: Panică în PSD: Dragnea se poate întoarce! Ce interdicții are până în 2024

Împotriva solicitării ar fi votat judecătoarele Lia Savonea, Simona Marcu, Mariana Ghena, Nicoleta Țânț, Evelina Oprina și reprezentanții societății civile, Victor Alistar și Romeu Chelariu.
Încă nu e clar care dintre judecătorul Bogdan Mateescu (președintele CSM) și judecătoarea Corina Corbu (șefa ICCJ) a votat „pentru” și care și-a anulat votul.

Ce spune un membru CSM

„Aceste afirmaţii (ale lui Liviu Dragnea – n.r.) sunt extrem de grave, cu atât mai mult cu cât provin din partea unei persoane care nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie în cauza în care a fost condamnat definitiv şi şi-a executat pedeapsa.

Tocmai din acest motiv, e imperios necesar ca astfel de afirmaţii să fie sancţionate imediat, aşa cum Secţia pentru judecători al cărei membră sunt a făcut-o în numeroase rânduri, condamnând prin comunicate de presă afirmaţii appreciate ca depăşind limitele libertăţii de exprimare, atunci când data şedinţelor nu permitea o reacţie promptă”, a mai scris judecătoarea Chiș pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here