Soarta coaliţiei de guvernare, în CEX PSD

PSD discuta despre coalitia de guvernare
Foto: Monitorul de Vrancea

Liderii PSD din țară discută azi situaţia coaliţiei de guvernare, în cadrul CEX. Viorica Dăncilă spune că dialogul cu ALDE este deschis. Partenerii lor politici sunt însă în discuţii cu Pro România pentru formarea unei noi alianțe.

Înainte de CEX PSD, preşedintele partidului,Viorica Dăncilă, a declarat că trebuie să existe negociere şi dialog în politică şi afirmă că dialogul cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este deschis. ”Nu se rupe coaliţia”, a spus Dăncilă, înaintea intrării în sala de şedinţă.

”Eu cred că întotdeauna trebuie să existe dialog şi întotdeauna trebuie să existe o negociere”, a declarat, luni, Viorica Dăncilă, înainte de a intra la şedinţa Cex, potrivit news.ro.

Soarta colaiţiei de guvernare, în CEX PSD

Senatorul PSD Paul Stănescu a spus înaintea şedinţei Comitetului Executiv, că PSD nu se simte şantajat de ALDE şi că e posibil să se mai negocieze. În caz contrar, Stănescu susţine că ”PSD va merge la guvernare cu minoritate parlamentară”.

”Nu. În politică există şantaj, dar nu. Probabil că se va negocia în continuare, ALDE nu şi-a spus punctul de vedere cu privire ieşirea de la guvernare. Cred că vor mai avea discuţii până la 1  septembrie, mai este timp. Cred că până la urmă se va găsi o formulă. Dacă nu, probabil că PSD va merge la guvernare cu minoritatea parlamentară”, a spus Paul Stănescu, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD de luni potrivit news.ro.

Mihai Tudose, despre CEX PSD: „E noaptea minţii”

De cealaltă parte, europarlamentarul Pro România Mihai Tudose, afirmă, referindu-se la CEx al PSD şi la informaţiile conform cărora ar discuta solicitarea ALDE privind posturi în Guvern şi pentru Pro România că ”e noaptea minţii”, recomandând conducerii PSD să vadă ce face cu ALDE, coniderând ”cam prea mult” ca ALDE să fi devenit peţitoarea Pro România.

”Aflăm de pe toate sursele media că azi la 17:00 faimosul CEX PSD discută, printre altele, solicitarea ALDE de repartizare a unor posturi în Guv Dăncilă.. atât pentru ei (ALDE), cât şi pentru PRO România…. E noaptea minţii… Că ALDE are şi aşa prea multe faţă de ceea ce reprezintă… e problema PSD! Dar că a devenit şi peţitoarea PRO România parcă e cam muuuuult prea mult!!!”, scrie Tudose pe Facebook.

Politicianul subliniază că liderul Pro România Victor Ponta a declarat că nu se pune problema intrării la guvernare în Guvernul Dăncilă.

”Aşa că, dragă CEX, vezi cu alde ALDE ce faci!”, recomandă fostul premier.

Victor Ponta a declarat, duminică seara, la RTV, că partidul pe care îl conduce ar putea susţine guvernul dacă acesta va fi restructurat şi dacă PSD vine cu un alt program de guvernare, nedorind neapărat să intre în guvern, dar doreşte să vadă mai întâi această schimbare, dacă ea va veni.

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat că săptămâna aceasta este ”crucială” pentru actuala coaliţie guvernamentală şi că în cel mult zece zile va fi lămurită atât chestiunea rămânerii ALDE la guvernare, cât şi colaborarea partidului cu Pro România.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, iniţial că a ajuns la o înţelegere cu Victor Ponta, apoi a revenit spunând că doar a discutat pentru ca ALDE şi PRO Româna să încheie o alianţă politică.

Ulterior, Victor Ponta a amintit că a spus recent că este dispus să discute un proiect politic cu ALDE, dacă acest partid iese de la guvernare. El a precizat că a discutat cu Tăriceanu, că nu au luat decizii, dar că sunt şanse mari de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

*