Slujbă de îndepărtare a coronavirusului în Dâmbovița, soldată cu sancțiuni

Slujbă de îndepărtare a coronavirusului în Dâmbovița, soldată cu amenzi usturătoare. Polițistii din Dâmboviţa au sancţionat 18 persoane prezente la o întâlnire cu caracter religios, în comuna dâmboviţeană Cojasca.

Sătenii au fost amendați pentru că nu au respectat ordonanţa militară care interzice adunările publice.

Zeci de persoane, membri ai unui cult religios s-au adunat în mijlocul străzii pentru a ține o „slujbă de îndepărtare a molimei de coronavirus”.

„Opreşte molima!”

Unii dintre săteni au filmat slujba și au postat clipurile pe Facebook. Scenele sunt parcă desprinse dintr-un film prost de comedie. În imagini se vede cu participanții îngenunchează şi se roagă, strânşi în cerc şi cântă. Sătenii din Cojasca au strigat de mai multe ori „Opreşte molima!”

Spre ghinionul celor care sperau să oprească pandemia prin rugăciuni, polițiștii s-au autosesizat după ce au vizionat clipurile video.

„Din primele cercetări efectuate, politiştii au stabilit că, ieri, 30 martie, pe rază localităţii Fântânele, s-ar fi desfăşurat o întâlnire cu caracter religios, unde ar fi participat mai multe persoane, fiind încălcate prevederile legale în vigoare.  Până la acest moment, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale persoanelor care ar fi participat la întâlnirea respectivă.    Totodată, alte 12 persoane au fost identificate şi urmează să fie sancţionate contraventional pentru încălcarea prevederilor impuse prin Ordonanţă Militară nr. 3/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.    În continuare, poliţiştii defăşoară activităţi pentru identificarea tuturor participanţilor şi pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun, precum şi pentru prevenirea unor astfel de situaţii în viitor”, a preciat IPJ Dâmboviţa.  

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here