Sistem performant de curățare a aerului de microbi într-un spital din Galați

Consiliul Județean Galați a semnat un nou contract cu fonduri europene care prevede modernizarea instalației electrice și realizarea unui sistem performant care curăță aerul de microbi la Spitalul TBC. Investiția este de opt milioane de lei, adică de 1,6 milioane de euro.

 „Este o investiție extrem de importantă pentru Spitalul TBC, care va aduce mai multă siguranță pentru pacienți și pentru personalul medical. Vom reface în totalitate instalația electrică din cele mai importante corpuri de clădire, folosind la interior așa numitele cabluri <halogen free> care sunt ignifugate și rezistente la impact. De asemenea, vom monta și instalații de ultimă generație de ventilare și tratare a aerului, folosind în anumite saloane și spații medicale inclusiv sisteme cu presiune negativă, care filtrează în mod continuu aerul”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Potrivit specialiștilor, fluxul și presiunea aerului au un rol foarte important în eliminarea germenilor. De asemenea, sistemul cu presiune negativă fiind eficient și împotriva contaminărilor în cazul pacienților contagioși, mai ales în cazurile de coronavirus sau tuberculoză.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here