Sistem auto care simulează efectele șofatului sub influența drogurilor sau a alcoolului

Simulator auto, foto: Consiliul Județean Galați

Centrul Antidrog Galați a fost dotat cu un simulator auto de ultimă generație, pentru a crește astfel gradul de conștientizare cu privire la pericolul conducerii autovehiculelor sub influența drogurilor sau a alcoolului. Este primul centru din țară dotat cu asemenea inovații tehnologice. 

Simulatorul recreează efectele drogurilor și alcoolului asupra vederii, timpului de reacție și performanței de conducere a unui autovehicul. Acesta este dotat cu ochelari care simulează efectul consumului de droguri sau alcool. Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați este primul centru din țară dotat cu asemenea inovații tehnologice. Valoarea investiției este de 98.500 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

„Educația este una dintre cele mai importante modalități de a preveni consumul de substanțe halucinogene. De aceea, am decis să ne alăturăm Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați și să achiziționăm tehnologie modernă pentru a crea un mediu sigur în care pot fi simulate efectele și pericolele consumului de substanțe interzise. Cu ajutorul acestui simulator auto, dotat cu soft profesional, orice posesor de carnet de conducere poate înțelege cât de grav îi sunt afectate abilitățile de conducere, precum și riscurile la care se expune și îi expune pe ceilalți participanți în trafic”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, ajutorul noilor achiziții, vor putea fi organizate mai multe acțiuni de informare, prevenire, conștientizare și educare privind consumul substanțelor adictive.

Totul, pentru a reduce consumul de droguri și implicit numărul accidentelor provocate de soferii aflați sub influența narcoticelor. În plus, în perioada următoare vor fi achiziționate și un proiector de imagini holografice, precum și mai multe materiale promoționale care vor fi utilizate în cadrul campaniilor de informare și prevenire.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here