Sindicatul Europol reclamă incompetență în realizarea caietelor de sarcini pentru achiziționarea de noi autospeciale: „Mai rău de atât nu se poate”

sursa: Sindicatul Europol

Sindicatul Europol reclamă incompetenţă în realizarea caietelor de sarcini pentru achiziţia de noi autospeciale, astfel încât 11 licitaţii au fost anulate din 16.

”După mult aşteptatele anunţuri de achiziţie a mai multor loturi de autospeciale de poliţie, mai ales a celor care lipsesc din dotarea noastră de peste 15 ani, respectiv microbuzele de ordine publică folosite pentru conducerea grupurilor de persoane la sediu, avem parte de surprize neaşteptate. Din nefericire, la data de 22.06.2022 am constatat că din cele 16 loturi lansate în achiziţie publică, 11 au fost ANULATE”, au anunţat, joi seară, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Loturile pentru motocicletele, laboratoarele criminalistice tip VAN, autospecialele pentru câini, autospecialele pentru rutieră, autospecialele pentru ordine publică, autoutilitarele, autospecialele pentru efective și intervenție și autospecialele pirotehnice s-au oprit încă din faza de depunere a ofertelor, susțin cei de la Europol.

„Este evident că ne aflăm în fața unei situații de incompetență din partea IGPR pe tot ceea ce înseamnă redactarea caietului de sarcini. Specificațiile tehnice aberante și incapacitatea de a răspunde solicitărilor de lămurire din partea producătorilor de automobile a generat acest eșec.

În aceste condiții, au rămas în picioare loturile pentru laboratoarele criminalistice de tip pick-up, cele două loturi de autospeciale pentru misiuni speciale, inclusiv lotul „special” de 5 autoturisme de lux neinscripționate care corespund numărului de funcții din conducerea IGPR, microbuzele de 16+1 locuri și autobuzul de 44+1 locuri. Așteptăm publicarea declarației de participare pentru a vedea firmele care s-au înscris pentru aceste loturi și cu ce modele de autoturisme/autoutilitare.

Concluzia este una tragică. Chiar și atunci când avem buget, nu suntem în stare să stabilim ce vrem să cumpărăm și ce specificații tehnice trebuie să îndeplinească, și ajungem să ne chinuim în continuare din cauza incompetenței. Mai rău de atât se poate?!”, au transmis reprezentanții Europol.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here