Sindicalistul Ion Rădoi nu poate părăsi țara! Ce au decis judecătorii

Ion Rădoi, liderul de sindicat al Metrorex
Ion Rădoi, liderul de sindicat al Metrorex

Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a validat, vineri, măsura procurorului DNA care a stabilit control judiciar în cazul sindicalistului Ion Rădoi în dosarul de mare corupție instrumentat de Direcție.

Concret, judecătorul de drepturi și libertăți a respins ca neîntemeiată plângerea împotriva ordonanței procurorului DNA introdusă de apărarea lui Rădoi pe rolul instanței.

Decizia de vineri este definitivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București care a analizat, joi, plângerea împotriva ordonanței procurorului DNA făcută de sindicalistul Ion Rădoi a stabilit luarea unei decizii vineri.

Astfel, după dezbaterile din ședința secretă de joi magistratul a stabilit că are nevoie de timp pentru a cumpăni soluția astfel că a amânat pronunțarea pentru vineri.

Sindicalistul Ion Rădoi, plasat recent sub control judiciar de către procurorii DNA într-un dosar de mare corupție a cerut, joi, la Tribunalul București, revocarea măsurii preventive stabilite de către anchetatori.

CITEȘTE ȘI: Rădoi contestă controlul judiciar: Îl cunosc pe Piedone de 20 de ani! Ne permitem și glume!

Concret acesta cere să fie cercetat în stare de libertate, astfel încât să nu mai poată fi obligat să se prezinte la poliție periodic, să poată lua legal legătura cu o serie de martori ai anchetatorilor anticorupție și să poată părăsi nestingherit țara.

Control judiciar pentru 60 de zile

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 iulie 2021, în cazul lui Ion Rădoi, la data faptei și în prezent președinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (U.S.L.M.) și administrator în fapt al SC Sindomet Servcom SRL (societate deținută de U.S.L.M.) pentru fapte de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată și două fapte de șantaj.

Alături de acesta mai este cercetată sub control judiciar o persoană fizică, administrator al unor societăți comerciale, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată.

Acest dosar penal are ca obiect investigarea modalității în care au fost exploatate și administrate spațiile comerciale din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2018 – iulie 2021.

Acuzații DNA

DNA precizează că în cursul anului 2003, SC Metrorex SA a încheiat un contract de asociere în participațiune cu SC Sindomet Servcom SRL, firmă deținută de Sindicatul Unitatea- Sindicatul Liber de la Metrou (U.S.L.M) și controlată de inculpatul Rădoi Ion, ce avea ca obiect exploatarea și administrarea în comun a suprafețelor din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, care se pretau la organizarea de activități comerciale în scopul obținerii de profit.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.