Sindicalistul Ion Rădoi, chemat la DNA! Ce vor procurorii

Ion Rădoi, liderul de sindicat al Metrorex
Ion Rădoi, liderul de sindicat al Metrorex

Sindicalistul Ion Rădoi a fost fost chemat la DNA pentru prelungirea controlului judiciar.

Acesta a fost pus sub învinuire la mijlocul lunii iulie. Rădoi a venit însoțit de aproximativ 60 de sindicaliști.

De altfel și în luna iulie, au fost incidente în fața DNA după ce liderul sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi, a ieșit de la audieri. Mai mulți susținători l-au așteptat pe Rădoi afară, iar jurnaliștii au fost îmbrânciți de aceștia.Liderul sindical a fost audiat timp de câteva ore în dosarul chioșcurilor de la metrou.

Ce acuzații i se aduc

Rădoi a fost plasat sub control judciar pentru 60 de zile, potrivit unui comunicat DNA.

El este acuzat de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată, și două fapte de șantaj.

CITEȘTE ȘI: Sindicalistul Ion Rădoi nu poate părăsi țara! Ce au decis judecătorii

Potrivit procurorilor, pentru a obține prelungirea contractelor pentru chioșcurile de la metrou, Rădoi „ar fi organizat și demarat acțiunea de protest din 25/26 martie 2021, care a avut ca și consecință blocarea circulației trenurilor din subteran pe durata aproape a întregii zile de 26 martie 2021, fapt ce a generat dificultăți în realizarea transportului suprateran, în condițiile stării de alertă. Ar fi coordonat angajații Metrorex și membri ai U.S.L.M., unii cu funcții de conducere, prezenți la protestul ilegal, păstrând legătura cu aceștia pe toată durata desfășurării lui”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here