Sindicaliştii de la metrou au fond de grevă de un milion de lei. Ion Rădoi a fost reales preşedinte al USLM

metrouSindicaliştii de la metrou şi-au majorat, pentru anul viitor, fondul de grevă la un milion de lei, o treime din bugetul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.

“Este necesar acest fond de grevă, pentru că trebuie să asigurăm protecţia socială a salariaţilor pe perioada conflictelor de muncă. Sigur, nu vom putea asigura integral salariile, însă o minimă protecţie socială trebuie asigurată, pentru că angajaţii noştri au familii care depind de veniturile lor”, a declarat preşedintele USLM, Ion Rădoi.

Pe de altă parte, apropierea salariilor de cele ale colegilor lor din vestul Europei este prevăzută ca obiectiv într-una dintre rezoluţiile adoptate joi, în ultima zi a celui de-al şaptelea Congres al USLM. “Apropierea salariilor din metrou de cele existente în metrourile din ţările dezvoltate al Uniunii Europene”, se arată în textul rezoluţiei.

Sindicaliştii de la metrou l-au reales joi în funcţia de preşedinte pe Ion Rădoi. De Ziua metroului bucureştean (36 de ani de la primul tronson de metrou funcţional în Capitală), a avut loc şi o retragere de la vârful USLM. Florin Crişu, care s-a pensionat, a părăsit funcţia de secretar general al Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, care a fost preluată de Marian Artimon.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here