Sindicaliştii din Energie au luat FOC: Stop jafului și opriți mafia din energie și gaze naturale!

Sindicatele din Energie au protestat vineri în fața sediului Ministerului Energiei față de creșterea prețurilor energiei electrice și gazelor naturale.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, război cu samsarii din energie: Unii au făcut profituri uriaşe!

Protestul a fost organziat de Federaţia Sindicală a Siderurgiștilor Metarom și sindicatele din cadrul ALRO S.A – Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, Sindicatul Alro Product, Sindicatul Alum Tulcea și U.S.T Cartel Alfa Filiala Olt.

Ce solicită

„Solicităm Primului Ministru domnul Nicolae Ciucă , Ministrului Energiei domnul Virgil Popescu să explice națiunii române care sunt motivele care au generat scumpirea prețurilor la energie electrică și gaze naturale (ce a stat la baza majorării acestora).

Dorim revenirea prețurilor la energie electrică și gaze naturale atât pentru industrie cât și pentru populația din România, la prețurile existente înaintea acestei majorări pe care o considerăm nejustificată”, spun sindicaliștii într-un comunicat. Sindicaliștii mai spun că s-au săturat de facturi exorbitante la energia electrică și gazele naturale, „emise fără nici o acoperire sau justificare, decât aceea de a îmbogăți o gașcă de oameni a căror lăcomie depășește orice imaginație”. „În schimb ne oferiți salarii mici și prețuri nesimțite la alimente. Stop jafului și opriți mafia din energie și gaze naturale. Oamenii voștri zâmbesc și se dau în spectacole meschine pe posturile de televiziune recomandându-ne nouă poporului român să stingem lumina, să oprim gazele, să mâncăm mai puțin, să stăm în frig și fără lumină”.

Producția ALRO a fost redusă cu 70% iar 700 de angajați sunt în șomaj si șomaj tehnic, urmând ca până la sfârșitul anului încă 1500 de oameni să părăsească întreprinderea. La Alum Tulcea, societatea al cărei acționar majoritar este ALRO S.A, activitatea este oprită și peste 570 de oameni sunt în șomaj, precizează comunicatul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here