Simion se luptă cu BNR: Nu este normal ca românii să plătească pentru pensiile speciale nesimțite!

AUR solicită BNR să utilizeze cu discernământ dobânda de politică monetară, „astfel încât românii și mediul de afaceri să nu fie pedepsiți pentru lipsa de performanță a statului”: „Statul se împrumută excesiv și a devenit un concurent al mediului de afaceri în a culege banii de pe piață”.

CITEŞTE ŞI: George Simion a început să mănânce îngheţată în timpul unei emisiuni: Sunt spectator la măsurile halucinante pe care Guvernul vrea să le ia pentru a ajuta populaţia…cu 50 de bani!

„Dobânda-cheie de politică monetară este motivul creşterii accelerate a indicelui ROBOR în ultimele zile, iar ratele bancare au crescut și ele într-un ritm alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către români. În unele cazuri, aproape s-au dublat. Nu este normal ca alții să plătească pentru lipsa de performanță a statului român, pentru pensiile speciale nesimțite și pentru subvențiile acordate partidelor de la buget”, a declarat președintele George Simion.

AUR acuză împrumuturi păguboase

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea spune că statul se împrumută excesiv pentru a-și finanța deficitul bugetar și datoria publică.

„Antreprenorii români duc banii în zona economică, în servicii și în producție, în vreme ce statul se împrumută excesiv pentru a-și finanța deficitul bugetar și datoria publică. Profitul mediu al companiilor este de aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că investițiile cu credite ce au dobânzi de aproape 10% nu se mai justifică. BNR să impulsioneze reforma statului, nu să-i pedepsească pe românii cinstiți și să afecteze mediul de afaceri!”, a afirmat prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.