Simion, scandal MONSTRU în Parlament! I s-a tăiat microfonul

Un scandal a izbucnit, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce deputatul AUR George Simion a luat cuvântul cu privire la un proiect adoptat care vizează înfiinţarea centrelor comunitare româneşti în străinătate, referindu-se şi la un alt act normativ adoptat anterior, iar preşedintele de şedinţă, social-democratul Ciprian-Constantin Şerban, a cerut să i se taie microfonul.

CITEŞTE ŞI: George Simion, atac la bănci: Vor să înrobească populaţia românească!

„De ce mi-aţi tăiat microfonul, pentru ce? Nu am vorbit la acest proiect. Ce faceţi? Ce e asta?”, a spus Simion cu voce ridicată, în timp ce a filmat tot incidentul şi l-a transmis pe pagina sa de Facebook. El a fost susţinut şi de deputatul AUR Dan Tanasă.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a intervenit şi i-a spus lui George Simion să-şi încheie declaraţia, iar acest lucru a dus la o altercaţie între cei doi.

I s-a acordat iar cuvântul

Disputa s-a încheiat după ce lui George Simion i s-a acordat din nou cuvântul.

După şedinţă, George Simion a explicat că secretarul de stat nu avea nicio calitate să intervină asupra vorbitorilor din plen.

„PSD m-a acuzat că nu ştiu ce vorbesc, că minele se închid în 2032, când noi ştim că majoritatea facilităţilor energetice se închid în 2035. (…) A intervenit secretarul de stat – nici nu ştiau românii din diaspora că au secretar de stat pentru românii din diaspora – şi a intervenit să mă îndepărteze de la microfon. Nu avea nicio calitate. Mi-a făcut semne: gata, gata, să termin. Nu avea nicio calitate, e un secretar de stat, nu este cunoscut în diaspora. (…) Nu poate să intervină un secretar de stat asupra vorbitorilor în plen. E incredibil! Doar mi-a făcut semne să părăsesc microfonul”, a afirmat Simion.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here