Simion, în război cu Ciucă: Acuzaţiile sunt foarte grave şi pot duce la căderea Guvernului!

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îl somează pe prim-ministrul Nicolae Ciucă să comunice public măsurile pe care le-a dispus după ce jurnalista Emilia Şercan a acuzat autorităţile statului că ar fi orchestrat o acţiune de intimidare şi compromitere la adresa sa.

Pe 18 ianuarie 2022, jurnalista a publicat o investigaţie prin care arăta că premierul Nicolae Ciucă ar fi devenit doctor în ştiinţe militare cu o teză plagiată.

CITEŞTE ŞI: Ciucă a dat ultimatum miniştrilor: Set de măsuri pentru explozia preţurilor!

„Nicolae Ciucă trebuie să iasă public şi să lămurească aceste acuzaţii, pentru că este principalul suspect, iar în subordinea sa se află Ministerul de Interne. Vrem să ştim ce măsuri a dispus pentru identificarea, anchetarea şi tragerea la răspundere a celor care se fac responsabili atât de scurgerea de informaţii dintr-un dosar penal, cât şi de tentativa de muşamalizare a acestei infracţiuni. Totodată, acesta trebuie să explice de ce ministrul de Interne, Lucian Bode, şi şeful Poliţiei Române, Benone Matei, mai sunt încă în funcţie. Acuzaţiile sunt foarte grave şi pot duce la căderea Guvernului”, a declarat deputatul AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Şi Târziu a reacţionat

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a afirmat că „instituţia de presă la care lucrează Emilia Şercan are motive solide să creadă că pasivitatea autorităţilor cu privire la operaţiunea de ameninţare şi intimidare nu este rezultatul birocraţiei sau al incompetenţei, ci «îi acoperă cu bună-ştiinţă pe cei responsabili de comiterea infracţiunii de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi, posibil, a infracţiunii de instigare la comiterea acestei fapte»”.

„De asemenea, jurnalista a adresat în spaţiul public o serie de întrebări la care nu a primit niciun răspuns. De ce tace generalul plagiator? Se teme cumva că ar putea fi dat în vileag de subalternii săi, iar cariera sa politică s-ar încheia brusc?”, a mai spus Claudiu Târziu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here