Simion aruncă BOMBA: Proiect de lege pentru nedemolarea bisericilor construite ilegal!

O propunere legislativă inițiată de AUR și sprijinită de mai mulți aleși PSD, depusă miercuri la Senat, prevede ca lăcașurile de cult fără autorizație de construire, dar și cele care nu au respectat autorizația să fie scoase din ilegalitate, evitându-se astfel demolarea lor.

CITEŞTE ŞI: George Simion aruncă BOMBA pentru Prezidenţiale: Kovesi este un candidat agreat de sistem!

Proiectul a fost depus la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, pe 22 iunie 2022. Inițiatori sunt liderii AUR George Simion și Claudiu Târziu, alături de deputatul AUR Adrian George Axinia. Se propune modificarea Legii privind amenajarea teritoriului (nr. 350/2001) în sensul exceptării lăcașurilor de cult de la o prevedere care interzice obținerea autorizațiilor urbanistice după ce a fost realizată construirea. Excepția este introdusă la articolul 56, care în varianta modificată sună în felul următor: „Nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire, cu excepția lăcașurilor de cult și a anexelor acestora, a căror execuție a început anterior intrării în vigoare a acestei legi.”

Construcţia lăcaşurilor nu a respectat legea

În expunerea de motive se arată că, în anumite cazuri, construcția lăcașurilor de cult nu a respectat legea, dar, susțin inițiatorii, având în vedere „importanța deosebită” a Bisericii, clădirile care îi aparțin trebuie exceptate de la prevederile legale.

„Începând cu 1990, s-au construit mii de lăcașuri de cult în toată România, însă în multe dintre cazuri execuția lucrărilor fie nu s-a realizat pe baza unei autorizații de construire, fie documentația depusă în vederea autorizării și-a încetat valabilitatea înainte de finalizarea lucrărilor de construire, fie în execuție, autorizația de construcție nu a fost respectată”, scriu inițiatorii.

O serie de lăcașuri de cult aflate în procedură de execuție a lucrărilor, dar cu autorizația ieșită din termenul de valabilitate se află în imposibilitatea de a mai intra în legalitate, existând premisele legale pentru demolarea acestora.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here