luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăSimion acuză procurorii de poliţie politică: Cică grup infracțional organizat! Nu, grupuri...

Simion acuză procurorii de poliţie politică: Cică grup infracțional organizat! Nu, grupuri infracționale organizate sunt partidele care au distrus România!

-

George Simion, președintele AUR, a apărut, la o zi după ce Parchetul General a început o anchetă privind suspiciunile de falsificare a semnăturilor pentru candidatura lui Silvestru Șoșoacă, în Țara Lăpușului.

CITEŞTE ŞI: Festivalul Filmului European începe la Chișinău

„Salutăm procurorii politici din Țara Lăpușului”, scrie George Simion.

Liderul AUR dă de înțeles, într-un comentariu, că un al doilea dosar ar viza partidul său.„Un al doilea dosar penal care se inventează la adresa noastră! Cică grup infracțional organizat! Nu, grupuri infracționale organizate sunt partidele care au distrus România!”, scrie George Simion.

George Simion, liderul AUR, a reacționat pe pagina sa de Facebook, imediat după ce a aflat că este anchetat pentru instigare la fals în ceea ce privește semnăturile pentru alegerile europarlamentare. În același dosar, vizat este și Silvestru Șoșoacă, candidat independent.

Totul e înscenare

George Simion consideră, însă, că totul este o „înscenare”. „Atenție, vor să scoată AUR de pe listele electorale. Disperarea sistemului e maximă”, s-a exprimat George Simion pe Facebook.Preşedintele AUR George Simion a declarat, miercuri, 4 iunie, pentru News.ro, întrebat dacă a fost înştiinţat sau chemat la vreo audiere de către procurori, în contextul în care este vizat într-un dosar deschis de PÎCCJ după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători pentru depunerea candidaturii, ca independent, la europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, că nu este „lider extremist”, iar zeci de apropiaţi de-ai săi şi membri ai echipei de campanie a formaţiunii sunt citaţi, nu „pe procedura normală”, ca martori pentru a oferi declaraţii despre el. El a mai precizat că este o încercare de scoatere a AUR din competiţia electorală.

„Eu nu sunt lider extremist, iar procurorii nu mi-au transmis nimic până la această oră. Zeci de apropiaţi de-ai mei şi membri din echipa de campanie sunt citaţi ca martori pentru azi şi zilele următoare şi puşi să dea declaraţii despre mine! Motivul audierilor total abuzive a martorilor (nu au fost citaţi pe procedura normală) este încercarea de scoatere a AUR din competiţia electorală. Martorii sunt întrebaţi cu insistenţa despre preşedinte partidului, George Simion”, a declarat George Simion, conform sursei citate.Liderul AUR, George Simion, este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă. Silvestru Şoşoacă este audiat, miercuri, la Parchet.Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, miercuri, 5 iunie, că procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală face cercetări într-o cauză penală în care s-a reţinut că, în luna aprilie 2024, liderul unei formaţiuni parlamentare, deputat, „i-a instigat, atât direct, cât şi prin interpuşi, pe mai mulţi membri ai unei formaţiunii politice şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului României care desfăşoară activităţi lucrative în cadrul formaţiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susţinători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024″.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...