Simion acuză furtişaguri la alegeri: Partidele sistemului se opintesc să rămână la butoane și după anul 2024!

AUR acuză coaliția de guvernare că pregătește fraudarea alegerilor din anul 2024 prin inițiativa de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare, un demers neconstituțional, potrivit lui George Simion.

Șeful formațiunii politice AUR a transmis că, dacă guvernanții vor adopta proiectul de lege care stabilește prevederea amintită anterior, acesta va fi în cele din urmă atacat la Curtea Constituțională.

CITEŞTE ŞI: Acuzat că ia bani de la ruşi, George Simion a RĂBUFNIT: Sunteţi o biată caricatură!

Partidele aflate la guvernarea țării pregătesc primele demersuri pentru fraudarea alegerilor din anul 2024, a avertizat George Simion. Potrivit AUR, motivele invocate de liderii formațiunilor guvernante, care au legătură cu reducerea eforturilor bugetare, sunt „false”, iar comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare reprezintă un demers contrar democrației.

Tertipuri

„Partidele sistemului se opintesc să rămână la butoane și după anul 2024 și, pentru că știu că românii nu mai vor să le voteze, inventează tot felul de tertipuri. Nu suntem de acord cu ideea comasării alegerilor locale și parlamentare, pentru că ea va duce la fraude masive și la oameni încolonați ca vitele să meargă la vot. În loc să umble cu ocaua mică, liderii PSD, PNL și UDMR ar face mai bine să crească reprezentativitatea aleșilor locali și legitimitatea acestora în cadrul comunităților locale, prin adoptarea legii alegerilor locale în două tururi”, a declarat co-președintele AUR George Simion.

Partenerul său de la conducerea formațiunii politice a subliniat că CCR s-a pronunțat deja în acest sens, indicând că reducerea costurilor bugetare nu poate reprezenta un motiv pentru „restrângeri ale exerciţiului unor drepturi sau ale unor libertăţi sau care să susţină măsuri de natură a afecta principii fundamentale ale statului de drept”.

Reducerea costurilor

„AUR a avut proiecte reale de reducere a unor costuri, precum tăierea subvențiilor pentru partidele politice sau eliminarea pensiilor speciale nesimțite, dar acestea au fost respinse în Parlament”, a spus Claudiu Târziu.

De asemenea, partidul AUR a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că va ataca legea ce va stabili comasarea alegerilor din anul 2024 – dacă va fi adoptată de către guvernanți – la Curtea Constituțională.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here