Simion a luat FOC: Cere INTERZICEREA consumului de insecte în scop alimentar

Partidul AUR propune un proiect legilativ prin care să fie interzisă producerea și comercializarea insectelor în scop alimentar, în România. George Simion, liderul partidului, a depus un astfel de proiect la Parlament.

CITEŞTE ŞI: Interzis în SUA, George Simion, în război cu Ambasada României la Washington: Fac un denunţ public!

De menționat că anumite insecte sunt folosite pe scară largă în industria alimentară autohtonă, dar și în cea a cosmeticelor. Din acestea se produce un colorant alimentar folosit în compoziția unei varietăți de produse alimentare, de la preparate din carne, iaurt, înghețată și până la sucuri.

Industria alimentară

Partidul AUR a inițiat un proiect de lege prin care solicită interzicerea producerii și a comercializării insectelor în România, în scop alimentar. În cazul în care acest proiect va fi adoptat și va intra în vigoare, industria alimentară autohtonă sau sănătatea românilor vor avea foarte mult de suferit. Aceasta deoarece o varietate de insecte este folosită pentru prepararea coloranților alimentari – E120 – folosiți pe scară largă în industria alimentară și cea cosmetică. Coloranții produși din insecte înlocuiesc substanțele chimice, sintetice, nocive pentru sănătatea umană.

„În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană”, se arată într-un comunicat de presă al AUR.

Proiectul de lege îi are ca inițiatori pe deputaţii George Simion, Lilian Scripnic, Sorin Muncaciu şi pe senatorul Claudiu-Richard Târziu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here