Și cu Dragnea în pușcărie, Institutul de Statistică nu se dezminte să susțină creșterea economică de 5%

magazine online poșta română Consiliul Concurenței a sancţionat compania Corsar Online SRL cu aproximativ 1.6 mil. lei pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurență.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat, joi, creşterea de 5%, serie brută, a economiei româneşti în primul trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Guvernul mizează în acest an pe o creştere economică de 5,5%.

În luna mai, INS a publicat primele estimări legate de evoluţia economiei în primul trimestru al anului, potrivit cărora Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5%, serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunță news.ro.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2018, Produsul intern brut (PIB) a înregistrat o creştere cu 5,1% pe seria ajustată sezonier.

Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2019 a fost de 202,848 miliarde lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 5% faţă de trimestrul I 2018. Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul I 2019, comparativ cu trimestrul anterior, economia a crescut cu 1,3%.

În 2018, economia românească a crescut cu 4,1%, serie brută, faţă de 2017, au aratat primele estimări publicate de INS în februarie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here